για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

παρέμβαση καταγγελίας της νέας συμφωνίας για τις βάσεις

Μαζική παρέμβαση καταγγελίας της νέας «αμυντικής» συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας έγινε από το ΚΚΕ(μ-λ) το απόγευμα της Πέμπτης 12/5 (μέρα που ψηφίζονταν η συμφωνία στη Βουλή), στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Με τη νέα «συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας» (!) η κυβέρνηση ης ΝΔ μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση εξόρμησης και «μαγνήτη» αντιποίνων. Μια συμφωνία «αορίστου χρόνου» που βαθαίνει την εξάρτηση, επεκτείνει και αναβαθμίζει τη παρουσία των αμερικανονατοϊκών βάσεων και εμπλέκει ακόμα περισσότερο το λαό και τη χώρα στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. 
Με πανό, προκήρυξη και αφίσα η χθεσινή παρέμβαση από το ΚΚΕ(μ-λ) προσπάθησε να αναδείξει τα νέα δεινά και τους νέους κινδύνους που εγκυμονεί για το λαό μας αυτή η συμφωνία. Μια συμφωνία που για να μην ξεχνιόμαστε, οι συζητήσεις για την ανανέωση-αναβάθμισή της ξεκίνησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τότε που ο Τσίπρας εκθείαζε τον «διαβολικά καλό» Τράμπ. Παρά τις προσπάθειες και τα καλέσματα για μια κοινή κινητοποίηση με συμμετοχή και άλλων δυνάμεων και συλλογικοτήτων, αυτό δεν έγινε κατορθωτό. Ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα, καθοριστικό για τη ζωή και το μέλλον του λαού μας, φαίνεται να υποβαθμίζεται και να «προσπερνιέται» από μια σειρά δυνάμεις και χώρους της αριστεράς. Το είδαμε και στην υποβαθμισμένη, χωρίς πλατιά κινητοποίηση, συγκέντρωση που έγινε μια μέρα πριν (Τετάρτη 11/5) από την ΕΕΔΥΕ/ΚΚΕ. 
Η συγκρότηση ισχυρού, μαζικού, αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αποτελεί αναγκαιότητα πρώτης γραμμής. Όχι σαν «αγγαρεία», ούτε «για να βγούμε από την υποχρέωση», αλλά αναγκαιότητα ζωής μπροστά στις κρίσιμες και επικίνδυνες μέρες που ζούμε και στις ακόμα χειρότερες που έρχονται.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου