για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)

ΕΕ-ΔΝΤ-ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους
ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΩΜΑ για να υποτάξουν ακόμα περισσότερο
το λαό και τη χώρα
ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που διαμορφώνεται από τη συμβιβαστική και αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015
Δυστυχώς για το λαό, οι όποιες ελπίδες και προσμονές του ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πετύχει μια -μικρή έστω- ανακούφιση από τα δεινά που του έχουν προκύψει τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, ψαλιδίζονται τις τελευταίες μέρες.
Το «σπίτι των λαών» που ονομάζεται ΕΕ αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά φυλακή, εκθέτοντας όλους τους υποστηριχτές της «ευρωπαϊκής ιδέας»- μεταξύ αυτών και την σημερινή κυβέρνηση- που στο όνομά της μάς βίαζαν κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εκτεθειμένη μένει, επίσης, όλη η τελευταία κυβερνητική ρητορεία ότι θα εκμεταλλευόμασταν τους «φίλους μας» τις ΗΠΑ για να νουθετήσουν την ΕΕ να χαλαρώσει την θηλιά γύρω από το λαιμό της χώρας.
Εμφανίζονται, λοιπόν, στα πραγματικά τους μεγέθη και στους πραγματικούς συσχετισμούς, τα αντιλαϊκά και επιθετικά χαρακτηριστικά του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστών, που -παρά τις αντιθέσεις τους- στοιχίζονται στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την Ελλάδα στα περίφημα σχέδια της Δύσης, με το λαό της υποταγμένο και εγκλωβισμένο μέσα σε σειρά από παλιά και νέα δεσμά.
Τι περιθώρια, όμως, έχουν οι λαϊκές δυνάμεις, σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία, να αντισταθούν και να κρατήσουν μια ελάχιστη γραμμή άμυνας, να διατηρήσουν ζωντανές τις εκφρασμένες διαθέσεις τους ενάντια στη λιτότητα, στη φτώχεια, στην άγρια επίθεση και την ιμπεριαλιστική κυριαρχία;
Τα ερωτήματα αυτά είναι κρίσιμα και πάνε αρκετά μακριά, πολύ πιο πέρα από την Κυριακή και το όποιο αποτέλεσμα στις κάλπες. Πάνε πολύ πιο μακριά και βαθιά από τη στάση του λαού στο δημοψήφισμα-παγίδα (αν γίνει).
Ένα δημοψήφισμα που εκθέτει τους εμπνευστές του, αφού δεν μπορεί να εκφράσει τις γνήσιες λαϊκές ανάγκες, τα πραγματικά ΝΑΙ και τα πραγματικά ΟΧΙ του λαού.
Ένα δημοψήφισμα που σηματοδοτεί με τους πιο άσχημους όρους, το ότι ο λαός μπαίνει στην καινούρια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη φάση χωρίς να μπορεί να ελπίζει καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική του.
Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, το ΚΚΕ(μ-λ) -από κοινού με το Μ-Λ ΚΚΕ- κάλεσε σε αποχή, ως μια ολοκληρωμένη πολιτική αντίδραση σε μια κίνηση της κυβέρνησης που -με τους κρυφούς και φανερούς της στόχους- εκτός από καταλύτης αντιδραστικών εξελίξεων, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και σαν μπούμερανγκ σε βάρος του λαού.
Γι’ αυτό διαφοροποιούμαστε από το ΚΚΕ, που ουσιαστικά νομιμοποιεί το δημοψήφισμα, ενδιαφερόμενο μόνο για την καταγραφή του. Γι” αυτό διαφοροποιούμαστε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χαρίζει το ΟΧΙ στα παζάρια της κυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστές και που, ουσιαστικά, δείχνει πλήρη αδυναμία να διαχωριστεί από την όλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική τής διαπραγμάτευσης-υποταγής υπονόμευσε τις όποιες αγωνιστικές λαϊκές διαθέσεις είχαν εκφραστεί στη χώρα και έστρωσε το δρόμο για την αντεπίθεση των αντιδραστικών-καθεστωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας. Έχει τεράστια ευθύνη γιατί τη βασική γραμμή τής «συνεννόησης» με τους ιμπεριαλιστές και την ντόπια μεγαλοαστική τάξη συμπλήρωνε η παράβλεψη των πραγματικών συσχετισμών.
Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί όταν διαπίστωνε ότι η γραμμή της «συνεννόησης» έβρισκε τοίχο, φρόντιζε να «ξεφεύγει» με την καλλιέργεια της λογικής των εύκολων λύσεων και της υποτίμησης των ταξικών αντιπάλων.
Είναι πια φανερό ότι όλο το πακέτο της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια χρεοκοπεί και δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να αποτελέσει εφόδιο για το λαό.
Και το μήνυμα του πρωθυπουργού της 1/7/15, επιβεβαίωσε πιο κατηγορηματικά από κάθε άλλη φορά πως με το δημοψήφισμα αιτείται και διεκδικεί (και προς όλες τις κατευθύνσεις) να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κορμός της κυβέρνησης που θα εξαπολύσει τη νέα επίθεση στο λαό.
Το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για εμάς, για το ΚΚΕ(μ-λ) είναι ν’ απευθυνθούμε στο λαό που θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο και να παλέψουμε. Και σαν πρώτο βήμα τον καλούμε ν’ αντισταθεί με την αποχή του από το δημοψήφισμα. Να αντισταθεί τόσο στην κυβερνητική προσπάθεια να του φορτώσει τα αδιέξοδα της δικής της, χρεοκοπημένης πολιτικής όσο και στην τεράστια εκστρατεία της αντίδρασης που θέλει να τον πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τον μονόδρομο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της υποταγής στους ιμπεριαλιστές και στην καπιταλιστική επίθεση. Εκστρατεία που τροφοδοτείται τόσο από τα αδιέξοδα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τον αφοπλισμό του εργατικού και λαϊκού κινήματος, τον οποίο -πέρα απ’ όλα τ’ άλλα-επιδίωξε και προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να αντισταθεί στα δήθεν φιλολαϊκά κηρύγματα της ΕΕ που υπόσχεται πακτωλούς χρημάτων προκειμένου να εξαγοράσει συνειδήσεις, αλλά και να δώσει στήριξη και να φτιασιδώσει το παλιό χρεοκοπημένο προσωπικό να συνεχίσει στην καινούρια φάση τη δουλειά που ξέρει να κάνει.
Το ΚΚΕ(μ-λ) θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στο να μην περάσει η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών, θα στρατευτεί αποφασιστικά στη μακριά και δύσκολη υπόθεση (και σε συνθήκες ίσως πρωτόγνωρες) της ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε τη ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΑΣ και τους συντρόφους και τους αγωνιστές που τη στηρίζουν. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουμε περισσότεροι όταν θα βρεθούμε στους δρόμους και στους αγώνες με το δυναμικό που θα βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Δεν περισσεύει κανείς στις καινούριες μάχες, για να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης και αντιπαράθεσης στην επίθεση που θα συνεχιστεί και που αναμένεται ακόμα πιο άγρια.
Μέσα από την κοινή δράση, τις πρωτοβουλίες αλλά και τους απολογισμούς που πρέπει να γίνουν μέσα στο κίνημα για την προηγούμενη φάση, είναι απαραίτητο να προκύψουν οι σύγχρονες επαναστατικές και αγωνιστικές διαμορφώσεις που θα έχουν τινάξει από πάνω τους τη «σκουριά» και την υποταγή, που θα βλέπουν με ανοιχτά μάτια και καθαρό μυαλό τον ταξικό αντίπαλο.
Και αυτό δεν θα κριθεί βέβαια μέχρι την Κυριακή. Θα πάει πολύ πιο μακριά.
• ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ «ΝΕΑ» ΥΛΙΚΑ
• ΜΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου