για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

στους δρόμους και όχι στη κάλπη θα ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική

του Στέφανου Καραμήτρου
874 (ολογράφως: οχτακόσιοι εβδομήντα τέσσερις!!!) οι υποψήφιοι μόνο για το δήμο Καρδίτσας! Άλλοι τόσοι και περισσότεροι στους άλλους δήμους του νομού! Γέμισε «σωτήρες» ο τόπος. Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και σύμβουλοι κάθε είδους και απόχρωσης. Με «πείρα», με «τιμιότητα», με «σχέδιο», με «προτάσεις», με «πρόγραμμα», «νέοι» «άφθαρτοι» και – προπαντός – «αδέσμευτοι» και «υπερκομματικοί» που θα μας λύσουν τα προβλήματα, θα νοικοκυρέψουν το δήμο, θα καλυτερέψουν τη ζωή μας, θα μας φέρουν πρόοδο και ανάπτυξη… 
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα προβλήματα του λαού; Απολύτως καμία!
Στις «αυτοδιοικητικές» εκλογές οι δυνάμεις της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στοχεύουν να μετατρέψουν την ψήφο στους υποψηφίους τους σε στήριξη της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής τους. Για να κλιμακώσουν ακόμα περισσότερο την επίθεση ενάντια στον εργαζόμενο λαό, για να φέρουν και άλλη φτώχεια και εξαθλίωση, για να αποτελειώσουν ότι απόμεινε από εργατικά δικαιώματα και καταχτήσεις, για να βαθύνουν την εξάρτηση και το ξεπούλημα του λαού και της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις κάλπες του «Καλλικράτη» σε γκάλοπ για… την επόμενη κάλπη, έχοντας ταυτόχρονα επιβάλει «σιωπητήριο» κινήματος. Απέναντι στην επίθεση του συστήματος το μόνο που «αντιπαραθέτει» είναι η συνεχής προσαρμογή του στις απαιτήσεις κεφαλαίου και Ε.Ε. Παρουσιάζεται σαν δύναμη «σωτηρίας» των εργαζόμενων και του λαού την ίδια ώρα που διαπραγματεύεται το επίπεδο της φτώχειας και της εξαθλίωσής του και τα όρια της «ανθρωπιστικής κρίσης».
Το ΚΚΕ, για άλλη μια φορά, καλεί το λαό να το ψηφίσει «παντού» γιατί μόνο έτσι λέει θα ενισχυθούν το κίνημα και οι αγώνες. Ξανά στην «υπηρεσία του κινήματος» οι εκλογικές στοχεύσεις, παρά τις καταγγελίες στα λόγια των κοινοβουλευτικών και εκλογικών αυταπατών. Με προτάσεις και σχέδια για τη λειτουργία των «καλλικρατικών» δήμων και περιφερειών υπέρ των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, εντός –πάντα – του συστήματος.
Στην «εκλογική μάχη» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς κανέναν απολογισμό για το αν και πόσο προώθησαν την εργατική-λαϊκή δράση και οργάνωση οι έδρες που μέχρι τώρα είχε στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια του «Καλλικράτη».
Αλλά η Αριστερά δεν υπάρχει μόνο για την εκλογική της επιβεβαίωση και συντήρηση. Δεν έχει στόχο να σκορπάει εκλογικές αυταπάτες και αναμονή «σωτηρίας» από τις κάλπες. Υπάρχει και δρα για να συμβάλλει και να ενισχύει την οργάνωση των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων και διεκδικήσεων, για να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οργανώσουν την αντίσταση και τη διεκδίκησή τους στους χώρους όπου δουλεύουν, ζουν και σπουδάζουν ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – ιμπεριαλιστών. Να γίνουν οι γειτονιές, οι πόλεις και τα χωριά όλης της χώρας εστίες αντίστασης και δράσης για δικαιώματα και ελευθερίες. Για να ανατραπούν όλοι οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί σε βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού. Για τη δωρεάν πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες στα φτωχά εργατικά – λαϊκά στρώματα. Για να αναπτυχθεί η αγωνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στα μαχόμενα τμήματα του λαού και της νεολαίας ενάντια στην επέλαση καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.
Στον αγώνα, στην οργάνωση και στην αλληλεγγύη των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων βρίσκεται η ελπίδα. Στη βαρβαρότητα του καιρού μας να αντιτάξουμε τη διεκδίκηση και τον αγώνα. Στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την αντίσταση. Εκεί και όχι στις κάλπες του «Καλλικράτη», βρίσκεται η διέξοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου