για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιά 2014

από την προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ) για την Πρωτομαγιά

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! Το Σικάγο του 1886, η Θεσσαλονίκη του 1936, η Καισαριανή του 1944. Γιατί δείχνει το δρόμο. Το μοναδικό δρόμο που μπορούν και πρέπει να βαδίσουν οι εργάτες και οι λαοί όλου του κόσμου: το δρόμο του σκληρού, ανυπόταχτου, ταξικού αγώνα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Γιατί αποτελεί τρανή υπενθύμιση των δυνατοτήτων της εργατικής τάξης και του ιστορικού της προορισμού να ανατρέψει τον καπιταλισμό, να απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, να χτίσει μια νέα κοινωνία.
Γιατί αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους δεκάδες τιμητές της… κάλπης. Σε όλους αυτούς που έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι η ανατροπή θα έλθει μέσα από τις κάλπες, αξιοποιώντας το κλίμα ηττοπάθειας και απογοήτευσης που κυριαρχεί στο λαό και τους εργαζόμενους και το οποίο οι ίδιοι, με τη στάση τους, έχουν καλλιεργήσει. Σε όλους αυτούς που μας καλούν να ψηφίσουμε στις κάλπες που στήνουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ για να εξωραΐσουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας.
ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ! Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Κρατάμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης.
Παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια. Κόντρα στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Για να γίνουν τα συνδικάτα πραγματικά όπλα των εργαζομένων
Κρατάμε ψηλά τις σημαίες της ταξικής αλληλεγγύης και του προλεταριακού διεθνισμού. Ενάντια στα κηρύγματα του μίσους, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Με τους λαούς όλου του κόσμου για την ανατροπή της βαρβαρότητας, για την επανάσταση και το σοσιαλισμό.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Ολόκληρη η προκήρυξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου