για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας!

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αφού κατάργησε την πρωτοβάθμια υγεία,  στέλνοντας 8.500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ στην διαθεσιμότητα, αφού άνοιξε τον πρώτο κύκλο των απολύσεων στο δημόσιο, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών κ.α.  αφού ψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα για την αξιολόγηση και την μεθόδευση απόλυσης 35000 εργαζομένων αόριστου χρόνου με πρόσχημα τον επανέλεγχο των στοιχείων, επανέρχεται τώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες να νομοθετήσει:
·      Μια νέα μείωση μισθών και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων αρχικά για τους «μακροχρόνια άνεργους», για να
γενικευτεί αμέσως μετά παντού, σύμφωνα με την πρακτική τους. Θέλουν να μας στείλουν όλους στο βασικό μισθό πείνας των 580 € μικτά, που και αυτόν τον θεωρούν υψηλό και βάζουν θέμα μείωσής του.
·      Τη  μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% που θα προκαλέσει απώλεια σοκ πάνω από 800 εκ. € στα ταμεία! Αυτό που θα ακολουθήσει είναι νέες περικοπές στις συντάξεις πείνας και αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, με τελικό στόχο να καταργηθεί ολοσχερώς η εργοδοτική και κρατική  χρηματοδότηση  και το κόστος της περίθαλψης να φορτωθεί ολόκληρο στους εργαζομένους.
·      Την απελευθέρωση της λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων και την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. H εργασία γίνεται μαύρη και ελαστική με φωτογραφική εφαρμογή-δώρο στους μεγαλοεργολάβους των  μεγάλων  έργων. 
·      Για να περάσουν όλα αυτά και να εφαρμοστούν στην πράξη, κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο προχωρούν στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Με απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη της απεργίας, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, με επανανομιμοποίηση του λοκ-άουτ κ.α.
Η συμφωνία προβλέπει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και πριν από όλα το σπάσιμο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ  και φιλέτων της Δημόσιας Περιουσίας.Προωθεί   μέτρα για την πλήρη καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων (π.χ. φαρμακοποιών) προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγορά στα χέρια των ντόπιων μεγαλοκαρχαριών και των πολυεθνικών. Οι ιμπεριαλιστές επιβάλλουν τη θέλησή τους ακόμα και στο γάλα δείχνοντας πως αντιμετωπίζουν την χώρα ως οικονομικό προτεκτοράτο (ΕΕ) και βάση εξόρμησης (ΗΠΑ).
Το μοίρασμα των ψίχουλων μπροστά στις εκλογές είναι βαθιά υποτιμητικό για τους εργαζόμενους  και το λαό. Δείχνει πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας οι Σαμαράς-Βενιζέλος αλλά και ότι εχθρός τους είναι ο λαός  γι’ αυτό και τα ψίχουλα της ντροπής προορίζονται για τις δυνάμεις καταστολής. Τα μέτρα αυτά δείχνουν πόσο βαθιά ταξική είναι η πολιτική των μνημονίων.  Οδηγούν στην καταστροφή το λαό και τους εργαζόμενους για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

·      Για να μην περάσει το « πολυνομοσχέδιο» και για την άρση όλων των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.
·      Την κατάργηση του νόμου έκτρωμα για την αξιολόγηση και τη δημιουργία νέων δεξαμενών απολύσεων και τον κανιβαλισμό στο δημόσιο.
·      Την προάσπιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών της παιδείας, υγείας, ασφάλισης, μεταφορών, ενέργειας, νερού.
·      Την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής προσωρινής και μαύρης εργασίας, για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
·      Την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθερίων ενάντια στον ολοκληρωτισμό που επιβάλουν.
Χωρίς  εκλογικές αυταπάτες δίνουμε τη μάχη για να ξεσπάσει ένα μεγάλο κύμα αγώνων τώρα κόντρα στην ξεπουληματική και διαλυτική τακτική των ηγεσιών της  ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που εξαγγέλουν κινητοποιήσεις κατόπιν εορτής.
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΕΛΠΙΔΑ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου