για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ: Απεργούμε!

Δυο ημέρες μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014) που αφορούσε στην ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οφείλουμε να κάνουμε αποτίμηση της συμμετοχής και των ζητημάτων που διακυβεύονται με κυρίαρχο τις διαθεσιμότητες-απολύσεις  εργαζομένων.
Τόσο το νέο σύστημα «αξιολόγησης» του προσωπικού που υποχρεωτικά πλέον θα στιγματίζει ως «ανεπαρκή» το 15% των εργαζομένων κάθε χρόνο, όσο και το άρθρο 43 που αφορά στον επανέλεγχο των διαδικασιών μετατροπής εργασιακής σχέσης σε περίπου 40.000 εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου,  εντάσσουν στην μνημονιακή λογική συρρίκνωσης των Δημοσίων αγαθών και αθρόων ιδιωτικοποιήσεων και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η σπουδαιότητα των ζητημάτων που αφορούν στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, σε συνάρτηση με το γεγονός πως στις 22 Μαρτίου 2014 απολύονται μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας οι  συνάδελφοι Σχολικοί Φύλακες, αλλά και τις νέες αξιώσεις της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα 4.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έως το τέλος Μαρτίου 2014, κάνουν επιτακτική την ενεργοποίηση όλων μας.
Η παθητικότητα, η μοιρολατρία, η αναβλητικότητα ενισχύουν και δεν αποτρέπουν την εντατικοποίηση και την σκληρότητα των μέτρων που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους.
Ο κάθε ένας από εμάς αναλαμβάνοντας το δικό του μερίδιο ευθύνης οφείλει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας αλλά και για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν!!!
Όλοι οι εργαζόμενοι, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκονται στο στόχαστρο της μνημονιακής πολιτικής.
Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν το σύνολο σχεδόν πλέον των εργαζομένων οφείλουμε να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο!!!
Καμιά συζήτηση δεν μπορεί να «σκαλώνει» στην απώλεια του μεροκάματου όταν ο αγώνας αφορά στην διάσωση του μισθού, στη διάσωση των θέσεων εργασίας.
Καμιά δικαιολογία δεν δίνει «άλλοθι» σε κανέναν εργαζόμενο όταν το επόμενο στάδιο είναι το κοινωνικό περιθώριο και η εξαθλίωση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!
Ο καθένας από εμάς σηκώνει βαρύ φορτίο. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να παλέψουμε για να αποτινάξουμε το ζυγό, να ξεφορτωθούμε την μνημονιακή πολιτική που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.
Συμμετέχουμε όλοι στην 48ώρη Πανελλαδική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
                                    Για το Δ.Σ.
        Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 Απόστολος Ταξιάρχης                                Σωτήριος Σούρλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου