για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων Καρδίτσας: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΕΣΑΚ παρακωλύουν την εκλογή προεδρείου

Οι εκλογές  στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών  μπορεί να είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό την ανατροπή των προηγούμενων συσχετισμών σε επίπεδο ΔΣ, αφού οι κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ παρουσίασαν σημαντική πτώση στα ποσοστά τους, όμως χρειάζεται να γίνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου το σωματείο να γίνει πόλος συσπείρωσης και οργάνωσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Επιβάλλεται  ο εκπαιδευτικός κόσμος να απεγκλωβιστεί από τις λογικές της ανάθεσης και της συνδιαχείρησης  αλλά και να χειραφετηθεί από τις παρατάξεις που υπηρετούν τέτοιες λογικές προκειμένου το σωματείο να αναλάβει το ρόλο που απαιτείται με βάση της εξελίξεις.
Σήμερα, ένα μήνα μετά τις εκλογές, ο Σύλλογος παραμένει ακόμα χωρίς προεδρείο! Ενώ στις εκλογές του συλλόγου αναδείχτηκε πρώτη δύναμη η Ενωτική Δράση, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΕΣΑΚ, αγνοώντας την πολιτική βούληση των συναδέλφων, παρακωλύουν την εκλογή προεδρείου.

Στην προσπάθεια συγκρότησης του ΔΣ η στάση της Ενωτικής Δράσης ήταν από την αρχή ξεκάθαρη.  Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και έχοντας εκλεγμένα 4 στα 9 μέλη στο ΔΣ, εκφράσαμε τη διάθεσή να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Για λόγους που έχουν σχέση και με την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου κατεβάσαμε πρόταση με την οποία διεκδικούσαμε τις θέσεις  του Προέδρου και του Γραμματέα.  Κατανοούμε  πως με βάση τη συγκυρία, τα καθήκοντα που καλούμαστε να αναλάβουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου μας είναι πολλά και σημαντικά. Από την αρχή απορρίψαμε το διαπαραταξιακό - αναλογικό προεδρείο, γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι εφικτή μια πολιτική σύγκλιση με τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, δυνάμεις οι οποίες αφ’ ενός όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν τις κυβερνητικές επιλογές στο χώρο της εκπαίδευσης και αφ’ ετέρου  η λογική τους είναι έξω από κάθε προσπάθεια ανάπτυξης αγωνιστικού κινήματος για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή αν και το προηγούμενο διάστημα οι ίδιοι μας κατηγορούσαν ότι δεν αναλαμβάνουμε θέσεις ευθύνης.
Έτσι όταν στην 3η συνεδρίαση τέθηκε σε ψηφοφορία η πρότασή μας για τη θέση του προέδρου, η ΔΑΚΕ (3 έδρες) ψήφισε λευκό ενώ οι παρατάξεις ΠΑΣΚ (1 έδρα) και ΕΣΑΚ (1 έδρα)  δήλωσαν αποχή. Θεωρούμε ότι οι παρατάξεις αυτές όχι μόνο δε σέβονται το εκλογικό αποτέλεσμα  αλλά κωλυσιεργούν σκόπιμα. Ενώ ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει  σοβαρά ζητήματα (επιμορφωτικά σεμινάρια αυτοαξιολόγησης, πειθαρχικές διώξεις εκπ/κών, παρουσιολόγιο κ.ά.) οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΣΑΚ μπλοκάρουν τις διαδικασίες εκλογής προεδρείου επειδή δεν θέλουν επί της ουσίας να παρθεί καμία απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις από το σωματείο μας, που θα βάλουν φραγμό στα σχέδια του Υπ. Παιδείας. Με βάση τις εξελίξεις  ο σύλλογός μας  επιβάλλεται να βρίσκεται σε ετοιμότητα και αυτό προϋποθέτει την άμεση συγκρότηση του προεδρείου.
MK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου