για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κι αυτό το απόγευμα θα γεμίσουμε το 1ο Λύκειο

Κάλεσμα της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας 
Είναι η δεύτερη φορά που η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας γίνεται απόγευμα (σήμερα Τετάρτη 11/12 στις 6μμ στο 1ο ΓΕΛ). Ο δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ενέκρινε την χορήγηση μια ημέρας για το σωματείο. Η Καρδίτσα έχει παράδοση σε τέτοιες αποφάσεις. Ο νομός μας ήταν ο «πιλότος» και έδειξε πώς αντιμετωπίζεται το σωματείο από μια διοίκηση που αναλαμβάνει να εφαρμόσει την πιο καταστροφική πολιτική για το Δημόσιο Σχολείο.
Η φετινή απόφαση του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας είναι απόλυτα εναρμονισμένη με μια γενικευμένη αντίληψη αυταρχισμού και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης που διασπείρεται γρήγορα από τους  πάνω προς τους κάτω και επιδιώκει να εδραιώσει την υποταγή και το φόβο.
Όταν η επίθεση παίρνει τα πιο άγρια χαρακτηριστικά, πρέπει να φτάσει το μήνυμα σε όλους πως ο συνδικαλισμός είναι υπό διωγμόν. Μιλάμε για τον συνδικαλισμό αυτόν που έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ. Αυτόν που άρχισε να ξαναχτίζεται τους τελευταίους μήνες απ’ τα πολύτιμα υλικά της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.
Ο «συνδικαλισμός» που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, της διαμεσολάβησης, του παραγοντισμού και της ιδιοτέλειας δεν αποτέλεσε ποτέ αντίπαλο και ήταν «παρακοιμώμενος» της διοίκησης.
Ωστόσο, οι καθηγητές της Καρδίτσας γεμίσαμε πολλές φορές τούτη τη χρονιά το 1ο Λύκειο και ήταν απόγευμα, χωρίς «άδεια». Έχουμε συνηθίσει να μαζευόμαστε απόγευμα. Και τώρα το ίδιο θα κάνουμε σήμερα Τετάρτη 11/12 στις 6μμ, κόντρα στις προθέσεις και τους σχεδιασμούς των Διευθύνσεων και του υπουργείου.
Μέσα στις πιο δύσκολες στιγμές που ζούμε, ας παλέψουμε να οικοδομήσουμε τον ανεξάρτητο συνδικαλισμό που έχουμε ανάγκη, χειραφετημένο από το κράτος τη διοίκηση και τις καθεστωτικές παρατάξεις.
Αυτή η απαίτηση των καιρών χρειάζεται στράτευση, οργάνωση, μάχες, αγώνες, κίνημα. Δεν κερδίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι μάχες που ως τώρα δώσαμε είναι μόνο η αρχή. Ο αντίπαλος θέλει να μας πείσει πως πρέπει να σταματήσουμε. Θέλει να μας διαιρέσει ξανά και ξανά, για να τσακίσει τον καθένα μόνο του. Εμείς πρέπει να ενωθούμε όλοι μας και με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους μας. 
Για την οικοδόμηση ενός σωματείου, μιας ΕΛΜΕ,  ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ -ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου