για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

μπροστά στις εκλογές των καθηγητών


Του Απ. Καραγιάννη, εκπρόσωπου της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Ναι, μπορείς να συμβάλεις µε τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου, ώστε να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι στο χέρι µας να κάνουμε την ΕΛΜΕ πιο μαζική, πιο δυνατή, για να γίνει η πάλη µας αποτελεσματική – να ενισχύσουμε τις ταξικές δυνάμεις, το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Θα ξέρεις βέβαια ότι εμείς δεν ζητάμε απλά την ψήφο σου στις εκλογές – δεν αρκεί. Η συμμετοχή σου στη ζωή και τη δράση του σωματείου είναι αυτή που μπορεί να παρακάμψει τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θέτει ο σημερινός συσχετισμός δύναμης, οι ηγεσίες των ομοσπονδιών του κλάδου, η συνολική κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα και στην κοινωνία.

Όχι λοιπόν, δε θα περιγράψουμε την κατάσταση που όλοι βιώνουμε – την ξέρουμε και το ζήτημα είναι να την αλλάξουμε.
Αν δεν εντοπίσουμε όμως σωστά την αιτία του κακού, το κίνημα θα καταντήσει θολή διαμαρτυρία, σκόνη που θα σηκώνει ο αέρας και ύστερα θα κατακαθίζει. Ας ενωθούμε σε στόχους πάλης που θίγουν το σκληρό πυρήνα της κυρίαρχης πολιτικής, που δημιουργούν ουσιαστικό πολιτικό κόστος στην άρχουσα τάξη: αυτό σημαίνει κίνημα µε δικό µας ταξικό προσανατολισμό !
Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο της οικονομικής κρίσης. Κρίση που επεκτείνεται σ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε., στις Η.Π.Α. κ.α., κι αγκαλιάζει το σύνολο της καπιταλιστικής οικονομίας. Μπροστά µας εξελίσσεται µια ταξική σύγκρουση µε την πλουτοκρατία, τους ιμπεριαλιστικούς της οργανισμούς και τους πολιτικούς της εκπροσώπους, για το ποιος θα πληρώσει την κρίση που δημιούργησαν τα κέρδη των καπιταλιστών. Η κρίση χρησιμοποιείται για να ενταθεί η εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, οξύνει την επίθεση σε μισθούς-συντάξεις κι όλα τα εργασιακά µας δικαιώματα, μεγαλώνοντας την εργασιακή ανασφάλεια µε τη διαθεσιμότητα-απολύσεις, την ψήφιση των υποχρεωτικών μετατάξεων, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Η επίθεση στα εργασιακά συνδέεται µε το σύνολο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα (βλ. και φορολογικό σύστημα, υγεία-ασφάλιση, παιδεία).
Μ’ αυτήν την πολιτική κι εξουσία συγκρουόμαστε. Κι η σύγκρουση αυτή δεν γίνεται µε τις καλύτερες προϋποθέσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Χρόνια τώρα οι πλειοψηφίες σε κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις (όπως ΓΣΕΕ-Α∆Ε∆Υ) ακολούθησαν γραμμή συναίνεσης και υποταγής αφοπλίζοντας το κίνημα απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα. Δεν είδαν την καπιταλιστική κρίση, µόνο τα “golden boys”, κάποιους κλέφτες κλπ. σα να έφταιγε για την κρίση η κακοδιαχείριση.
Το πρόβλημα δεν ήταν στην πραγματικότητα η μορφή των απεργιών (24ωρες ή 48ωρες), αλλά ότι οι πλειοψηφίες αυτές δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία των απεργιών που εξάγγελλαν κάποιοι μάλιστα που κατά τα άλλα καταγγέλλουν τις «συμβιβασμένες ηγεσίες», ακόμη και για τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες δήλωναν πως δεν έχουν σημασία τα ποσοστά της συμμετοχής (η Παρέμβαση στην ΟΛΜΕ)! Αλλά ούτε και έδιναν τάχα σημασία στο πλαίσιο αιτημάτων της απεργίας. Τι κίνημα όμως θα είχαμε χωρίς απεργούς και αιτήματα; κίνημα “της βάσης” ή των παραταξιακών συμφωνιών κορυφής;
Βασική αιτία για την κατάσταση του κινήματος παραμένει ο προσανατολισμός του, εξαιτίας του συσχετισμού δύναμης που επικρατεί και στον κλάδο µας
Ένα κίνημα που προωθεί απλά την εναλλαγή κομμάτων στον κυβερνητικό θώκο της εξουσίας, χωρίς ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής; Πώς θα ανατραπούν τα μέτρα των μνημονίων και η αντιεκπαιδευτική πολιτική χωρίς σύγκρουση µε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μεγάλα συμφέροντα που κυριαρχούν στον τόπο µας
Κατά την άποψή μας αυτό που χρειάζεται είναι ο ενωτικός αγώνας και η συνεχής δράση των εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και όλων των Εργαζομένων.
Στήριξε με την ψήφο σου το ψηφοδέλτιο της :
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
(ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
1.Καραγιάννης Αποστόλης
2.Μακρή Μάρθα
3.Τσιουφλιά Κατερίνα
4.Τσιώλη Μαρία
5.Χηροπούλου Σούλα
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε
1.Αγγελίνα Νίκη

2.Κυριτσόπουλος Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου