για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Μέγιστο Όριο Υποκρισίας

Ξεκίνησαν -και μέσα στο σαββατοκύριακο θα πυκνώσουν- τα “μηνύματα-ευχές” τοπικών βουλευτών (Τσιάρας, Κωτσός) και κυβερνητικών παραγόντων (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας, Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας) προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων.
Πίσω από κοινοτοπίες για αισιοδοξία, κουράγιο κλπ προσπαθούν να κρύψουν μια οδυνηρή πραγματικότητα που νομοθέτησε η κυβέρνησή τους για τους μαθητές. Παράλληλα να κρυφτούν και οι ίδιοι για τη στήριξη αυτών των επιλογών.
Περισσεύει το θράσος και η υποκρισία όταν έχει εκδηλωθεί πραγματικό ταξικό μίσος για τα παιδιά του λαού, με την εφαρμογή από φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς (ακόμα και για σχολές που έχουν δηλώσει συντελεστή 0,80 επί του Μέσου Όρου), και με βάση τα περσινά δεδομένα, 25.000 μαθητές θα μείνουν εκτός των ΑΕΙ!
Ταυτόχρονα, η ύπουλη μεθόδευση σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων συμπληρώνει το παζλ: Υποτίθεται πως το σύνολο εισακτέων παραμένει σταθερό, με “μετακίνηση” όμως από σχολές μεγάλων πόλεων και υψηλής ζήτησης σε περιφερειακές χαμηλής ζήτησης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ΕΒΕ, θα οδηγήσει σε πραγματικό αριθμό εισακτέων γύρω στους 50.000!
Την ίδια στιγμή στέλνουν δήλωση μηχανογραφικών στα σχολεία για ΙΕΚ, δείχνοντας την πραγματική κατεύθυνση της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης: Δραματική ενίσχυση των ταξικών φραγμών για τα παιδιά του λαού και την ενίσχυσης της λεγόμενης κατάρτισης, δηλαδή της προοπτικής των μισο-σπουδών για μια νεολαία έτοιμη για την εργασιακή ζούγκλα της μισο-δουλειάς, μισο-απασχόλησης, μισο-ανεργίας. Όπως, άλλωστε δείχνει και το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη.
Αν μάλιστα την επόμενη χρονιά, προστεθεί και η άλλη ταξική αθλιότητα της Τράπεζας Θεμάτων, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μπροστά σε ένα τοπίο συντριβής του δικαιώματος στις σπουδές.
Μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα της μαζικής απόρριψης μαθητών, επικρατεί σιωπή, που, είτε προέρχεται από την ουσιαστική συναίνεση της κεντροδεξιάς συνδικαλιστικής πτέρυγας είτε από την αμηχανία που χαρακτηρίζει την αριστερά, είναι ένοχη και εγκληματική. Ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων και καταγγελιών δεν πτοεί την κυβέρνηση κι έτσι αφήνεται το έγκλημα να εξελιχθεί.
Οι στιγμές απαιτούν μαθητές- εκπαιδευτικοί-γονείς (το ζήτημα αφορά όλο το λαό) να κάνουν άμεσα βήματα αγωνιστικής συγκρότησης  με στόχο την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.
Για να πάρουν την απάντησή τους και όλα τα κυβερνητικά θρασίμια που έχουν ξεπεράσει τα μέγιστα όρια υποκρισίας και φαρισαϊσμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου