για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Τετάρτη 16/6: Όλοι απεργοί - όλοι στους δρόμους!

συγκέντρωση: 11.30 πμ - 
Κεντρική πλατεία (ALPHA BANK)

Σαν έτοιμοι από καιρό

Τον Οκτώβρη του 2020 το Υπουργικό Συμβούλιο ετοίμασε το νέο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα. Ζωή υπόδουλη στο αφεντικό. Δουλειά εξοντωτική και νόμιμα απλήρωτη. Το 5νθήμερο-8ωρο καταργείται. Βάση της εκμετάλλευσης ορίζονται οι «ανάγκες της επιχείρησης» και όπως αυτές θα υπάρχουν σε κάθε περίοδο. Δουλειά χωρίς συνάδελφο. Ο καθένας μόνος του απέναντι στο αφεντικό. Με ατομική σύμβαση. Με τηλεργασία. Με ηλεκτρονική «συνέλευση» και «ψηφοφορία». Δουλειά χωρίς σωματείο. Το παίρνει το κράτος. Χωρίς αντίσταση και διεκδίκηση. Η απεργία απαγορεύεται. Επιτρέπεται μόνο «συμβολικά» αλλά και αυτή αν και όταν το κράτος κρίνει ότι μπορεί να γίνει. Η φωνή «όλοι στην απεργία» είναι βία! Διώκεται ποινικά. Ο «συνδικαλισμός» που επιτρέπεται είναι αυτός που κάνει πλάτες στο κεφάλαιο, που στηρίζει ενεργητικά την πολιτική του συστήματος. Καλούνται οι καθεστωτικοί και οι υποταγμένοι, να πάρουν όλα τα «κλειδιά». Να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους. Το «ορόσημο» ταξικής συνεργασίας και υποταγής, της δίχρονης Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης του 1991-92, πρέπει να γίνει παντού ο καθημερινός κανόνας.

Από τον Οκτώβρη η κυβέρνηση ήταν έτοιμη. Να επιτεθεί. Να κάνει νόμο την βαρβαρότητα στην

«αγορά εργασίας». Να την απλώσει παντού. Να σπρώξει στον πιο βαθύ μεσαίωνα την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Η «αντιπολίτευση» βάζει πλάτη στο σύστημα

Στον 1,5 χρόνο της καραντίνας κάτω από τη βροχή των αντεργατικών-αντιλαϊκών ΠΝΠ και μέτρων, στα σωματεία μπήκε λουκέτο και η γραμμή «θα λογαριαστούμε μετά» με ή χωρίς συμβολικές «κινητοποιήσεις» ήθελε να βάλει στην άκρη το λαό, να αφήσει ανοιχτό το δρόμο στην επίθεση του συστήματος. Με την άρση της καραντίνας και με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη να είναι πια επί θύραις όλοι αυτοί επέστρεψαν, πιο αποφασισμένοι, στη γραμμή που χρόνια είχαν. Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε:

·         Η ΓΣΣΕ σε συνεργασία με την κυβέρνηση, επιχειρεί να επιβάλλει ότι η εργατική Πρωτομαγιά είναι «αργία», ενώ παράλληλα συνεχίζει να αναζητά και να βρίσκει τα «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου Χατζηδάκη ακόμα και μετά την επίσημη ανακοίνωση του!

·         Στις 31 Μάη μια ευρύτατη συμπαράταξη αστικών και υποταγμένων δυνάμεων αποφασίζει και επιβάλλει την ακύρωση της πρώτης απεργίας που έρχεται να παλέψει το στόχο «να μην περάσει το τερατούργημα». Το ΠΑΜΕ δηλώνει υποταγή στην αστική νομιμότητα! Η απεργία ακυρώνεται δύο μέρες πριν πραγματοποιηθεί (3/6) και δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της, και ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι, σωματεία και συλλογικότητες έδιναν τη μάχη για την επιτυχία της.

·         Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι «δεν έχει σημασία το μέγεθος της απεργίας», αλλά η ανάδειξη μιας «προοδευτικής κυβέρνησης»! Αλλά επιπλέον η «Αυγή» σπεύδει να εξηγήσει ότι ούτε και αυτή η «προοδευτική κυβέρνηση» δεν θα μπορεί να καταργήσει το νόμο.

·         Παρόλα αυτά στην απεργία της 10/6, πολλές δεκάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές γεμίζουν τους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων και δεκάδων πόλεων της χώρας. Ούτε η γκεμπελική κυβερνητική προπαγάνδα και η ανοιχτή στήριξη της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε η ωμή επέμβαση στην απεργία της 3/6, δεν έχουν καταπνίξει την πλατιά εργατική-λαϊκή οργή, τις διαθέσεις αντίστασης και αγώνα.

·         Ενόψει της 16/6 ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα «θετικά του νομοσχεδίου» που «καταγγέλλουν». Η ΓΣΣΕ καλεί σε «διευκολυντική στάση εργασίας», ενώ η ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ «ανακαλύπτουν» στις 14/6 ο ένας και στις 15/6 ο άλλος πως πρέπει να μετατρέψουν τη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει σε 24ωρη απεργία! Ωστόσο η ΟΛΜΕ ζητάει να εξαιρεθεί από την απεργία αυτή για να μην «διαταραχθεί» το παρόν της κατάργησης 30.000 θέσεων εισακτέων που φέρνει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το μέλλον της ισόβιας δουλείας που προβλέπει το νομοσχέδιο για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις. Η κίνηση αυτή της ΟΛΜΕ, που εφάρμοσε τον αντισυνδικαλιστικό νόμο πριν καν ψηφιστεί, έστρωσε τον δρόμο στο Υπουργείο Παιδείας ώστε αυτό να απαιτήσει με αγωγή την εξαίρεση από την απεργία όλων εμπλέκονται στις Πανελλαδικές, ακόμα και των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!!

Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα!

Η οργή των εργατών, της νεολαίας, του λαού είναι παρούσα και παίζει ρόλο στις εξελίξεις. Ακόμα και ως υπόγεια βοή μετράει ως απειλή για την πολιτική του συστήματος, τις καθεστωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της υποταγής. Ο «κίνδυνος» εκδήλωσης αυτής της δύναμης με όρους μαζικής πάλης, με στόχους αντίστασης και διεκδίκησης, βρίσκεται «πίσω» από όλες τις αθλιότητες των ημερών. Αυτός ο «κίνδυνος» παρήγαγε την ωμή επέμβαση-ακύρωση της απεργίας της 3/6, τον ποταμό της αντιδραστικής κυβερνητικής προπαγάνδας, τις ωμές φιλοκυβερνητικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της λοιπής «αντιπολίτευσης», τις αξιοθρήνητες «αγωνιστικές» πιρουέτες και ρητορείες καθεστωτικών και υποταγμένων.

Οι εργάτες και οι εργαζόμενοι, αλλά και η νεολαία και συνολικά ο λαός, χρειάζονται να παλέψουν για να συγκροτήσουν και να αποκτήσουν τα δικά τους πρωτοβάθμια σωματεία, τα δικά τους όργανα πάλης. Αυτά που δεν θα είναι εργαλεία στα χέρια του συστήματος και σφραγίδες στα χέρια των δυνάμεων του συμβιβασμού και της υποταγής. Αυτά που θα είναι όπλα στα χέρια τους για τη δική τους μαζική πάλη αντίστασης και διεκδίκησης. Κανένας νόμος δεν μπορεί να «καταργήσει» την οργάνωση και την πάλη των μαζών. Καμιά απόφαση δεν μπορεί να αποτρέψει την οργάνωση και την πολιτική συγκρότηση της ταξικής πάλης των εργατών και του λαού!

Ο κόσμος της δουλειάς, η νεολαία και όλος ο λαός, σε καμιά περίπτωση δεν «κλείνουν το λογαριασμό» με το αντεργατικό τερατούργημα στις 16/6! Δεν υποτάσσονται στον μεσαίωνα. Δεν μπαίνουν στα καλούπια των ξεπουλημένων και των υποταγμένων και στους κοινοβουλευτικούς εκλογικούς τους σχεδιασμούς. Γι αυτό στις 16/6 εργαζόμενοι και νεολαία καλούνται να μεγαλώσουν το λογαριασμό με το αντεργατικό τερατούργημα, με την πολιτική του συστήματος! Καλούνται να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για να είναι απεργοί και διαδηλωτές! Να πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες σε όλη τη χώρα διαδηλώνοντας την απαίτηση τους: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το τερατούργημα. Διαδηλώνοντας την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου