Τρίτη 31 Μαρτίου 2026

Αντιπολεμική συγκέντρωση και διαδήλωση

Αντιπολεμική συγκέντρωση και διαδήλωση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 30/3 στη Καρδίτσα. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από σύσκεψη σωματείων και φορέων που έγινε στις 20/3 με πρωτοβουλία-κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και στηρίχτηκε με ανακοινώσεις και καλέσματα και από τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΕΟΑΣΚ κλπ. Με πανό συμμετείχαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας-ΕΙΝΚΥΝΚ, η ΕΛΜΕ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα και το ΚΚΕ(μ-λ)
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν η δικαιολογία για τον “ετεροχρονισμό”  της κινητοποίησης (έγινε Δευτέρα αντί για το Σάββατο 28/3 που ήταν μέρα αντιπολεμικών κινητοποιήσεων σ’ όλη τη χώρα) ενώ σε “γραμμή ΠΑΣΟΚ” ήταν και τα κεντρικά πανό (“έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο”, “καμιά εμπλοκή στη σφαγή”), χωρίς καμιά αναφορά σε Βάσεις-Αμερικάνους-εξάρτηση και υποτέλεια του αστικού πολιτικού συστήματος. 
Όσο για τις ομιλίες, πέρα από τη ρητορική καταγγελία του πολέμου και του ιμπεριαλισμού, είχαμε από καλέσματα για την πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ μέχρι τις γνωστές οικονομίστικες προσεγγίσεις  ότι «ο πραγματικός στόχος του πολέμου είναι ο έλεγχος του πετρελαίου και των άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών…». Προσεγγίσεις που συσκοτίζουν τις ευρύτερες γεωπολιτικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, αναιρούν την ουσία του ιμπεριαλισμού και υποβαθμίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός μας και οι λαοί από την όξυνση των αντιθέσεων και του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας. Αυτά προσπάθησε να αναδείξει το ΚΚΕ(μ-λ) με συνθήματα και μοίρασμα προκήρυξης. Καθώς και την  αναγκαιότητα συντονισμού-κοινής δράσης-συνεννόησης μεταξύ δυνάμεων και αγωνιστών που θέλουν να συμβάλλουν στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πάλη. Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πάλη που αποτελεί καθήκον πρώτης γραμμής για κάθε αγωνιστή, για κάθε λαϊκό άνθρωπο.    









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου