για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Σοσιαλισμός και υγεία

Από τις εκδόσεις Εκτός των Τειχών κυκλοφορεί η μπροσούρα με τίτλο
 Σοσιαλισμός και υγεία".
Με την πανδημία του κορονοϊού σε πλήρη εξέλιξη, η έκδοση αυτή περιλαμβάνει δύο κείμενα, βασισμένα σε εκπομπή που μεταδόθηκε από το διαδικτυακό ραδιόφωνο «Φωνή Αντίστασης», που επιχειρούν μία πρώτη προσέγγιση στην υγειονομική περίθαλψη και τη δημόσια υγεία στις δύο μεγάλες χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός, στη Σοβιετική Ένωση και την Κίνα.
Σε μια περίοδο σαν τη σημερινή, όπου ο «υπεραναπτυγμένος» καπιταλισμός αφήνει τους λαούς να πεθαίνουν κατά εκατομμύρια (σχεδόν 2.300.000 οι νεκροί μέχρι σήμερα), αποτελεί σημαντικό ζήτημα η «εκ νέου ανακάλυψη» αυτών που πάλεψαν και κατάφεραν οι απόπειρες επαναστατικού μετασχηματισμού του κόσμου. Αποτελεί ένα ζήτημα του σήμερα, που αναδεικνύει τις δυνατότητες των μαζών να αντισταθούν στην βαρβαρότητα, αλλά και να ξετυλίξουν την πορεία  επαναστατικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.
Και είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η σύγκριση όσων κατάφεραν μέσα σε τόσο λίγα χρόνια οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης και της Κίνας, στηριγμένοι στις δυνάμεις τους και στην πίστη για το όραμα της κοινωνίας που οικοδομούσαν, με την απροθυμία και την ανημπόρια του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Διατίθεται στο στέκι Χώρος Αριστερά και στο τηλ. 6979326626.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου