για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

κείμενο υπογραφών: να μην αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο-κάλεσμα με αφορμή την απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα, ενώνουμε τη φωνή μας με τις εκατοντάδες και χιλιάδες φωνές στη χώρα μας και στο εξωτερικό που απαιτούν
να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, να μην υπάρξει –στη πράξη – επαναφορά της θανατικής ποινής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με απόλυτη εκδικητικότητα οδηγεί στο θάνατο έναν απεργό πείνας, για πρώτη φορά από την εποχή της Θάτσερ (Μπόμπι Σάντς, 1981), καταστρατηγώντας ακόμα και τις διατάξεις του εκδικητικού νόμου που η ίδια ψήφισε! Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις, τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας επικίνδυνης και αντιδραστικής πολιτικής στην περίοδο της πανδημίας, με πάνω από 6.750 νεκρούς μέχρι σήμερα, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους και κάθε πολίτη, φασιστικοποιώντας τη δημόσια ζωή και  πολιτική. Η πολιτική αυτή βρίσκεται στη φύση του αστικού κράτους και των μηχανισμών του για να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» την αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα, στις κατακτήσεις και την ίδια τη ζωή των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού.

Η απαίτηση για άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του πρέπει να γίνει υπόθεση – και στην πόλη μας – όσο το δυνατόν πλατύτερου δημοκρατικού κόσμου. Για την υπεράσπιση των λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων απέναντι σε ένα σύστημα και μια κυβέρνηση χουντικών απαγορεύσεων, που έχει γεμίσει τους δρόμους και τις πλατείες με αστυνομία για να ελέγχουν την κάθε κίνησή μας, να κόβουν πρόστιμα, να δέρνουν και να συλλαμβάνουν, επιχειρώντας να στείλει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και συνολικά στο λαό ότι δεν ανέχεται την παραμικρή έκφραση αντίθεσης στη πολιτική της.  Προσπαθεί να κάνει καθεστώς την φίμωση οποιασδήποτε συλλογικής αντίδρασης. Η βάρβαρη καταστολή από κυβέρνηση και αστυνομία γίνεται καθημερινότητα απέναντι σε κάθε εκδήλωση αντίδρασης της νεολαίας και συνολικά του λαού. Όπως στη Νέα Σμύρνη προχθές, όπως και στη πόλη μας, όπου το τελευταίο διάστημα έχουμε απανωτά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας με αναίτιους, στοχευμένους και επιλεκτικούς ελέγχους, πρόστιμα και προσαγωγές νεολαίων και αγωνιστών.    

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Παρά τη διαφωνία μας με την ιδεολογική και πολιτική του στάση και δράση, πρέπει να αποτρέψουμε το θάνατό του, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Οι κινητοποιήσεις είναι ανάγκη να συνεχίσουν και να διευρυνθούν όχι μόνο για τη δικαίωση του αιτήματος του Κουφοντίνα, αλλά για την προάσπιση συνολικά των λαϊκών – δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Καρδίτσα 9-3-2021

Φώτης Αλεξάκος, Αποστόλης Αμπράζης, Στέλιος Αναστασόπουλος, Κώστας Γιαννάκης, Τάσος Γκαραγκάνης, Άκης Γκένας, Παναγιώτης Καμηνιώτης, Στέφανος Καπνιάς, Σάκης Καραμαγκιόλας, Ελένη Καραμήτρου, Γιάννης Καραμήτρος, Αποστόλης Κυρίτσης, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Μπαλαδήμας, Κώστας Μπαλτάς, Θωμάς Παπαδόπουλος, Βάιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσατσαρώνης, Βαγγέλης Τζιώλιας, Ηλίας Τσιαμαντάς, Νίκος Φιλίππου, Αλέξης Φυτσιλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου