για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

συνθλίβουν το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές, μαυρίζουν το μέλλον της νεολαίας

η εκπαίδευση είναι υπόθεση του λαού

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ


Εργαζόμενε-εργαζόμενη, άνεργε-άνεργη

Η πανδημία μας γονατίζει αλλά για την κυβέρνηση, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι χρυσή ευκαιρία. Μας κλείνει στα σπίτια μας και για να μην ξεμυτίσουμε, μας απειλεί με βαριά πρόστιμα. Φτιάχνει νόμους για να μη διαδηλώνουμε, καταπατεί ό,τι δικαιώματα μας έχουν απομείνει και αδειάζει τις τσέπες μας. Οι εργατοπατέρες, που έχουν εξαφανιστεί, της επιτρέπουν να περνάει ό,τι θέλει χωρίς αντιστάσεις.

Τώρα επιτίθεται λυσσασμένα στα παιδιά μας. Έχει βάλει σκοπό να τσακίσει το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές και να υποτάξει τη νεολαία. Γι’ αυτό, σαν τον κλέφτη ψηφίζει νόμους μέσα στην καραντίνα και στέλνει συνέχεια νέες οδηγίες στα σχολεία.

Ομοβροντία επίθεσης σε όλη την εκπαίδευση: Λύκειο σφαγείο – η νεολαία οι αυριανοί σκλάβοι χωρίς δικαιώματα

Η κυβέρνηση κάνει απάνθρωπη τη φοίτηση στα Λύκεια για να πετάξει έξω χιλιάδες μαθητές. Βάζει εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου με θέματα που θα αντλούν οι καθηγητές από Τράπεζα Θεμάτων. Φέρνει τρεις φορές πανελλαδικές, δηλαδή τρεις φορές ασήκωτο βάρος χιλιάδων ευρώ για την τσέπη των οικογενειών μας και ατέλειωτη αγωνία για τους μαθητές.

Φτιάχνει διετείς Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης (ΕΣΚ) για να σπρώξει εκεί δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Αυτές φέρνουν στην Ελλάδα τη νόμιμη απλήρωτη παιδική εργασία. Θα προετοιμάζουν τους αποφοίτους να δεχτούν να μπουν στην εργασία χωρίς δικαιώματα.

Τα σχέδια της κυβέρνησης τα βοηθάει η τηλε-«εκπαίδευση» που έχει κουράσει και διαλύσει τους μαθητές, που βάζει στο περιθώριο εκείνους που δεν έχουν τα μέσα (οθόνες, κάμερες, μικρόφωνα) και τις συνθήκες που απαιτεί (ίντερνετ, εξοπλισμό). Είναι εργαλείο απόρριψης μαθητών, κατάργησης δικαιωμάτων και καταστολής των αγώνων-χρησιμοποιήθηκε ήδη ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Βαφτίστηκε κανονική διδασκαλία κι έτσι την ύλη που έχει τηλεδιδαχτεί, σκοπεύουν να τη βάλουν στις εξετάσεις αδιαφορώντας για τα προβλήματα που φόρτωσε στα σπίτια μας η τηλε-«εκπαίδευση» και η καραντίνα.

Το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για τα Πανεπιστήμια διαγράφει, φιμώνει και αποκλείει τα παιδιά μας από τις σπουδές.

Η κυβέρνηση λέει ξεκάθαρα πως θέλει λιγότερους πτυχιούχους Πανεπιστημίου. Με το νέο νομοσχέδιο μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, αλλάζει τα μηχανογραφικά και σε κάθε σχολή βάζει διαφορετικά όρια βαθμολογίας (βάσεις) που θα πετάνε έξω τους υποψήφιους. Οι «καλές» σχολές θα βάλουν πολύ ψηλά τον πήχη ώστε να γίνουν άπιαστο όνειρο για τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών.

Αλλά δεν σταματά ούτε εδώ. Αν κάποιος καταφέρει να ξεπεράσει τις δεκάδες δοκιμασίες και να μπει σε κάποια σχολή, το νέο νομοσχέδιο του φράσει τον δρόμο για το πτυχίο βάζοντας όρια στα χρόνια σπουδών και διαγράφει φοιτητές που θα τα ξεπεράσουν γιατί ίσως θα πρέπει και να δουλεύουν για να τα καταφέρουν.

Τα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση δένουν με τη βάρβαρη περίοδο που μετρά χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, που αυξάνει τους άνεργους και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους, που διαλύει την υγεία, την παιδεία, τα δικαιώματα και την εργασία και αδιαφορεί για τη ζωή του λαού.

Έλεγχος, απαγορεύσεις και καταστολή για τη νεολαία…

Σε όλη την εκπαίδευση εξελίσσονται διαδικασίες ελέγχου, απαγορεύσεων και καταστολής της νεολαίας.

Στην δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια επιβάλουν κανονισμούς λειτουργίας και επαναφέρουν την αξιολόγηση της διαγωγής των μαθητών.

Στις καταλήψεις έσυραν τους μαθητές στα αστυνομικά τμήματα και στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Τώρα η υφυπουργός δηλώνει πως αν οι μαθητές δεν πηγαίνουν αμέσως μετά το σχολείο σπίτι τους, η αστυνομία θα τους κόβει πρόστιμο.

Στα Πανεπιστήμια, με το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη φτιάχνουν πειθαρχικά όργανα για να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των φοιτητών, τιμωρούν και διαγράφουν φοιτητές. Ανακοινώνουν νόμους για να θέσουν τους φοιτητικούς συλλόγους κάτω από τον κρατικό έλεγχο κι έτσι να τους διαλύσουν. Φτιάχνουν ειδικό σώμα αστυνομίας για τα Πανεπιστήμια για να ελέγχει τη ζωή και τη δράση των φοιτητών το οποίο θα ανακρίνει, θα κάνει σωματικούς ελέγχους και θα συλλαμβάνει. Θα παρακολουθούν, θα τιμωρούν και θα καταστέλλουν κάθε δράση. Κυρίως θα αποτρέπουν τους αγώνες. Θέλουν υποταγμένη τη νεολαία, μαυρίζουν το μέλλον της.

…και ο φόβος του συστήματος

Η κυβέρνηση γνωρίζει πως η οργή πνίγει τη νεολαία.

Γνωρίζει πως αν ξεχυθεί στους δρόμους, θα παρασύρει νόμους και πολιτικές

Γνωρίζει πως στους αγώνες της ελπίζει και περιμένει ο λαός που στενάζει.

Φοβάται γιατί γνωρίζει πως η νεολαία μπορεί θα γίνει ορμητικό ποτάμι και να ενωθεί η οργή της με την οργή μας.

Πανικόβλητη μπροστά στις κινητοποιήσεις της νεολαίας έσπευσε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις πάνω των 100 ατόμων ως την 1η του Φλεβάρη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ

Να μην περάσει η χουντική απαγόρευση

Κάτω οι νόμοι Κεραμέως και το μαύρο ν/σ Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη

Όλοι την Πέμπτη 28 Γενάρη στις διαδηλώσεις μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς


26/1/20
21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου