για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

πάλη κόντρα στα αδιέξοδα της εξάρτησης, τον τυχοδιωκτισμό και τον εθνικισμό!

Με τους λαούς της περιοχής ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

«Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» -άντε και με λίγο γκρίνια- η κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης παρακολουθούν και συμπληρώνουν το σκηνικό των εντάσεων και των αυξανόμενων πολεμικών κινδύνων που έχει στηθεί σε ολόκληρη την περιοχή της Α. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Όχι μόνο δεν είναι «μέρος της απάντησης» των κινδύνων που απειλούν το λαό μας και τους λαούς της περιοχής, αλλά αντίθετα είναι μέρος των δυνάμεων που συνεργούν και αξιοποιούνται στο στήσιμο αυτού του σκηνικού. Εξάλλου, δεν είναι η αστική τάξη -όπως κιόλας το ‘χουμε δει στην Ιστορία αυτού του τόπου- αυτή που θα πληρώσει τις συνέπειες του αίματος και το κόστος των όποιων θερμών επεισοδίων και γεγονότων.
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, λοιπόν, στην πολύ θερμή περιοχή που βρίσκεται η χώρα μας -όπως βέβαια και οι εξελίξεις που αφορούν στα κοινωνικά, οικονομικά, δημοκρατικά ζητήματα- βάζουν όλο και πιο επιτακτικά την ανάγκη, οι εργάτες, ο λαός και η νεολαία να συγκροτήσουν τις δικές τους δυνάμεις, για να αποκρούσουν τους κινδύνους, για να διεκδικήσουν στο πεδίο της μαζικής πάλης και του κινήματος αυτά που τους στερούν, αυτά που τους ανήκουν!
Όπως «δεν τα φάγαμε (και δεν τα τρώμε) μαζί» με την αστική τάξη, το ίδιο «δεν αποφασίσαμε μαζί» να ανήκουμε στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, να κάνουμε τη χώρα πεδίο των αμερικάνικων βάσεων και εργαλείο των αμερικανοδιατεταγμένων «αξόνων» και να ανακηρύσσουμε «εχθρούς» μας όλους τους λαούς της περιοχής!
Δεν δημιούργησε ο λαός το πλαίσιο των αδιεξόδων της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και δεν έχει τίποτε να κερδίσει από την αναπαραγωγή του και από τους αστικούς τυχοδιωκτισμούς και μεγαλοϊδεατισμούς που συνυπάρχουν μέσα σε αυτό. Αντίθετα, χάνει πολλά από όλα αυτά και απειλείται να χάσει ακόμα και τη ζωή του. Γι αυτό, αυτό που φαίνεται -και είναι- δύσκολο, είναι ταυτόχρονα η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία επιλογή για τα λαϊκά συμφέροντα: Να συγκροτηθεί και να αναδειχθεί η λαϊκή πάλη σε σημαντικό παράγοντα των εξελίξεων, με ισχυρή την αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, με αδιαπραγμάτευτη τη θέση της φιλίας και της αλληλεγγύης με όλους τους λαούς της περιοχής. Σε αυτή την πάλη και στις απαιτήσεις της πρέπει να «επενδυθούν» και να στρατευτούν οι πλατιές και εντεινόμενες λαϊκές ανησυχίες που δικαιολογημένα προκαλούν οι εξελίξεις!
ΠΣ 11/1/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου