για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

μαζική διαδήλωση-απάντηση στη τρομοκρατία

Μαζική συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας της ποινικοποίησης των αγώνων έγινε χθες Τετάρτη στην Καρδίτσα με αφορμή τις διώξεις σε βάρος αγωνιστών του κινήματος ενάντια στις ανεμογεννήτριες. Συγκεκριμένα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας 4 αγωνιστές σέρνονται στην  Ασφάλεια για ανωμοτί καταθέσεις επειδή τον Αύγουστο συμμετείχαν στις  κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα. Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση των ΜΑΤ και του Χρυσοχοϊδη, επιχειρεί να φιμώσει και να καταστείλει κάθε φωνή που εναντιώνεται στη λεηλασία της φύσης, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στο πλιάτσικο της δημόσιας γης από το κεφάλαιο καθώς και στην ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας που προωθείται μέσω των αιολικών.

Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες Καρδιτσιώτες  με συνθήματα όπως “η τρομοκρατία δεν θα περάσει-του λαού η πάλη θα τη σπάσει”, “αυτοί που τώρα τρομοκρατούν-με του λαού τη πάλη θα λογαριαστούν”, “ελεύθερα βουνά, χωρίς αιολικά-κάτω τα χέρια από τα Άγραφα” κλπ. Στη συγκέντρωση καλούσαν η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για της Ανατροπή, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, το ΚΚΕ(μ-λ) κ.α. Με πανό συμμετείχαν η Ανοιχτή Συνέλευση, η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου και με ένα κοινό διάφορες συλλογικότητες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου. Επίσης, ανακοινώσεις καταγγελίας των διώξεων βγήκαν από το ΚΚΕ, την ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ κ.α.
Η απεύθυνση στην τοπική κοινωνία, η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή-συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, η σύνδεση του “τοπικού” και “ειδικού” με τη συνολικότερη πάλη του λαϊκού κινήματος, είναι ο μόνος δρόμος για τη μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες, για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης & “επενδυτών”. Όπως καταλήγει και η προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. “η διέξοδος δεν βρίσκεται σε “εναλλακτικές προτάσεις ανάπτυξης” ή σε προτάσεις για “δημόσιο (ποιού κράτους;) φορέα ενέργειας”… Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα δικαστήρια και σε μηχανισμούς του κράτους, σε τεχνοκρατικές-νομικίστικες προσφυγές και σε διοικητικές ενστάσεις, σε αδιέξοδους ακτιβισμούς και σε ΜΚΟ… Η διέξοδος βρίσκεται στο μαζικό λαϊκό αγώνα, στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και στη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-“επενδυτών”, για μια άλλη προοπτική, σε μια άλλη χώρα, με το λαό αφέντη στο τόπο του!”






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου