για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση-συζήτηση από την Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Με τη συμμετοχή αρκετών Καρδιτσιωτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16/11, η εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Μεσόγειος-Βαλκάνια-Ελλάδα: Γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και η απάντηση των λαών” που διοργάνωσε η οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) με ομιλητή τον Παναγιώτη Σαπουνά. Η εκδήλωση συνδυάστηκε με τη 46η επέτειο από την αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου και στόχευε στο να αναδειχτούν οι επικίνδυνες εξελίξεις από τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή καθώς επίσης να αναδειχτούν και οι κίνδυνοι που απειλούν το λαό μας από την πολιτική εξάρτησης και ευθυγράμμισης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Όπως τόνισε ο ομιλητής, οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και  εξελίξεις στην περιοχή μόνο ανησυχία, εγρήγορση και συμμετοχή στην πάλη μπορούν να σημαίνουν για κάθε λαϊκό άνθρωπο. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Λαοί αποδεκατίζονται και χώρες ισοπεδώνονται για την
ηγεμονία και κυριαρχία των ισχυρών του πλανήτη. Στη γειτονιά μας, το αίμα που ρέει ακατάπαυστα στη Συρία μόνο οργή πρέπει να προκαλεί σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο για τους ιμπεριαλιστές φονιάδες και τα ντόπια πειθήνια όργανά τους, τις αστικές τάξεις της περιοχής. Το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών έχει μία και μόνη απάντηση: τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση, τον κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική των επεμβάσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Την ανάπτυξη της κοινής αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Την αντίσταση και τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για όλους όσους βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας.
Στη συζήτηση και στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν μετά την ομιλία, έγινε αναφορά και στους αγώνες των λαών. Όπως ειπώθηκε, τα μηνύματα που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη το τελευταίο διάστημα, μόνο αισιοδοξία και χαρά πρέπει να γεμίζουν το λαό μας. Στη Χιλή με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εκατομμυρίων, την Αργεντινή, τον Ισημερινό, τη Βολιβία, την Αϊτή, αλλά και στο Λίβανο και το κατεχόμενο Ιράκ. Στους εργάτες της General Motors και τους αγρότες της Κεντρικής Ευρώπης. Τρανές αποδείξεις της αναγκαιότητας –αλλά και της δυνατότητας– που υπάρχει να προβάλει η γραμμή της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές ενός συστήματος σε αδιέξοδο, που μόνο κινδύνους επιφυλάσσει για τους λαούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου