για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

δε θα περάσει η επιδίωξη τρομοκράτησης αγωνιστών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ(μ-λ) Καρδίτσας
Την Παρασκευή 22/11 στάλθηκαν κλήσεις (3 μέχρι στιγμής) σε αγωνιστές της Καρδίτσας που συμμετείχαν στις  κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.
Καλούνται λοιπόν οι αγωνιστές, να καταθέσουν «ανωμοτί προς παροχή εξηγήσεων», είτε ως μάρτυρες  για «εξακρίβωση τέλεσης αδικημάτων (...) για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και να «μετατραπούν» ίσως αύριο σε κατηγορούμενους, ή για να χρησιμοποιηθούν «μαρτυρίες» τους, ώστε να σχηματισθεί δικογραφία. Είτε για ν’ απολογηθούν, ως κατηγορούμενοι και με βάση μια ήδη σχηματισμένη δικογραφία.
Το γεγονός αυτό αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο που αναδεικνύει την επιβολή του “νόμου και της τάξης” που ουσιαστικά θέλει να φιμώσει, να καταστείλει κάθε φωνή που εναντιώνεται στην κυβερνητική πολιτική. Για να επικρατήσει “σιωπή νεκροταφείου” στη κοινωνία, για να  γίνει πράξη το πλιάτσικο – ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και της δημόσιας γης, η ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και το οικολογικό έγκλημα, η λεηλασία της φύσης.
Η κυβέρνηση “επενδύει” στην τρομοκρατία, στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, στοχεύοντας να βγάλει  στην παρανομία κάθε  αντίσταση και διεκδίκηση, κάθε κινηματική
δράση που στέκεται εμπόδιο στην επιδίωξη ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού που τους υπηρετεί.
Δε θα της περάσει! Δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να συμμετέχουμε στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές και στους κατοίκους της περιοχής που παλεύουν για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές των Αγράφων!
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις, το μόνο μέσο διεκδίκησης, όλων όσων δικαιούται ο λαός μας!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, δημοκράτη, τα σωματεία, τις συλλογικότητες, τους φορείς της περιοχής μας να καταγγείλουν την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής.
·       Καμιά δίωξη κατά του κινήματος ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.
·       Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα
·       Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
·       Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !
Καρδίτσα 23/11/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου