για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ) στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τον Νομό Καρδίτσας δόθηκε σήμερα Πέμπτη από το ΚΚΕ(μ-λ). Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ(μ-λ) για την εκλογική περιφέρεια της Καρδίτσας είναι γνωστοί στους Καρδιτσιώτες. Αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, ενταγμένοι από χρόνια στο κίνημα της επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς, δεν έλειψαν από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα που έδωσε ο λαός μας. Με συνεχή πολιτική παρουσία τόσο για τα τοπικά όσο και για τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα και τα χρόνια της μεταπολίτευσης  μέχρι και σήμερα, παρόντες σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις τοπικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης (Αντιπολεμική Επιτροπή Καρδίτσας, Πρωτοβουλία Εργαζομένων Καρδίτσας, Αντιφαστιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης κλπ), συνεπείς στην υπόθεση του λαού και της αριστεράς, μόνιμα στρατευμένοι στον αγώνα για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.
Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους παρακάτω:

Βαρνάβα Κωνσταντίνα του Στυλιανού
Γεννήθηκε στον Εύρωπο Κιλκίς το 1990. Απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Στα φοιτητικά της χρόνια εντάχθηκε στα σχήματα των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ και συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις του 2011 ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου και δυο χρόνια αργότερα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Πλέον, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και συμμετέχει και συνδικαλίζεται μέσω των σχημάτων της Ταξικής Πορείας.
Δραγούτσου Χρύσα του Στέφανου
Γεννήθηκε το 1958  στα Τρίκαλα, από γονείς φτωχούς βιοπαλαιστές που τη διαπαιδαγώγησαν με τα κομμουνιστικά ιδανικά. Οργανώθηκε σε μικρή ηλικία στην Κ.Ν.Ε. και στη συνέχεια, στα φοιτητικά της χρόνια, εντάχθηκε στις Αγωνιστικές Κινήσεις και αργότερα στο Κ.Κ.Ε.(μ-λ). Πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση και σήμερα αυτοαπασχολείται ως αγρότισσα. Με συνεχή παρουσία στο λαϊκό κίνημα, πήρε μέρος σε κάθε αγώνα με τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, για μια καλύτερη ζωή, ενάντια στον πόλεμο, για ειρήνη. Έχει τρεις κόρες, όλες τους ενταγμένες στο κίνημα.
Καμαρέτσος Γεώργιος του Παναγιώτη
Γεννήθηκε το 1942 στο Καροπλέσι Καρδίτσας. Δραστηριοποιήθηκε από νωρίς στο αριστερό και λαϊκό κίνημα και συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του 1977 με το ψηφοδέλτιο της ΛΔΕ. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στη περίοδο της μεταπολίτευσης (ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Οδηγών Φορτηγών Δ.Χ. και μέλος του ΔΣ για πολλά χρόνια). Από το 1965 ήταν μετανάστης στη Γερμανία όπου ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και για πολλά χρόνια υπήρξε εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Ελληνικής Δημοκρατικής Κοινότητας του Βερολίνου. Από το 2007 που επέστρεψε στην Ελλάδα ζει στην Καρδίτσα όπου και συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Παντρεμένος και με ένα γιό.
Καπνιάς Στέφανος του Ευαγγέλου
Γεννήθηκε το 1963 στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικά στην Α.Β.Σ.Θ. (τώρα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Ζει και εργάζεται ως λογιστής στη Καρδίτσα. Από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ στο Σύλλογο Λογιστών Καρδίτσας και έχει συνεχή παρουσία και δράση στα τοπικά ζητήματα, σε όλες τις τοπικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης και αντίστασης. Υποψήφιος με το ΚΚΕ(μ-λ) σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2004 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.
Κυρίτσης Απόστολος του Θωμά
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1960. Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, ζει και δουλεύει ως φαρμακοποιός στη Καρδίτσα. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και υπήρξε μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών της σχολής του. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο χώρο των φαρμακοποιών όπου για πολλά χρόνια εκλέγεται μέλος ΔΣ στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας και αντιπρόσωπος στον ΠΦΣ. Έχει μόνιμη και συνεχή παρουσία στις τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Υποψήφιος με τους συνδυασμούς που υποστήριζε το ΚΚΕ(μ-λ) σε όλες τις βουλευτικές εκλογές από το 1989 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Ελίνα Οικονόμου και έχουν δύο παιδιά, το Θωμά και την Κατερίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου