για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

μπροστά στις εκλογές αντιπροσώπων για την 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ στο σύλλογο Α/θμιας Καρδίτσας

Με κάθε κυβερνητικό σχήμα: Μας καλούν σε κανονικότητα και μας υπόσχονται κόλαση! Μόνη λύση η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ!
Οι εκλογές αντιπροσώπων για την 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ (Πέμπτη 6 Ιούνη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο ) διεξάγονται στον απόηχο των εκλογών της 26ης Μάη/2 Ιούνη,  που κατέγραψαν και ανέδειξαν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώθηκαν στην πολιτική και κοινωνική ζωή τα τελευταία χρόνια, μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Πορεία δεξιά, ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, ενίσχυση των αντιδραστικών-εθνικιστικών-ακροδεξιών δυνάμεων, με το λαό και τη νεολαία στη γωνία, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες φρουρό και στήριγμα του αντιλαϊκού-αντιεκπαιδευτικού έργου.
Μπροστά στην αξιολογική περικύκλωση του κλάδου, το προσοντολόγιο που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, στα μέτρα που συνολικά προωθούνται στην εκπαίδευση, που επιδιώκουν μια εκπαίδευση πιο σκληρή και ταξική, με εκπαιδευτικούς κατηγοριοποιημένους, τρομοκρατημένους, άβουλους, με τη Ν.Δ να υπόσχεται ακόμα πιο αποφασιστική και επιθετική εφαρμογή της ίδιας πολιτικής, μπαίνει επιτακτικά το καθήκον της ανασυγκρότησης του κλάδου.
Αναδεικνύεται με δραματικό τρόπο, ότι ο «συνδικαλισμός που γνωρίσαμε» ενσωματώθηκε, εκφυλίστηκε. Γιατί κυριάρχησε σ’ αυτόν η γραμμή της συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο. Με τις δυνάμεις που θέλουν να αναφέρονται στην αριστερά να σέρνουν τον κλάδο να ψηφίσει τους «αγωνιστές αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που εκλέγουν τους «καλούς Διευθυντές»  που αναζητούν και αυτές ρόλο συνομιλητή με το σύστημα, που βολεύονται με τα «εικονικά κινήματα» και τις έδρες σε σωματεία και ομοσπονδίες που δεν παράγουν καμιά κίνηση, κανένα αγώνα.
Απέναντι στην υποσχόμενη επίθεση απ’ όλους τους διαχειριστές του συστήματος (νυν και επόμενους) επιβάλλεται να ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΕΝΟ: Τον δρόμο της συγκρότησης κινήματος αντίστασης ενάντια στη φτώχεια, τη συντριβή των δικαιωμάτων, τη φασιστικοποίηση, την προσφυγιά, τον πόλεμο. Είναι ο δρόμος της συγκρότησης αγώνων όχι για να βγει η μία ή η άλλη κυβέρνηση αλλά για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τη ζωή μας, τη δική μας και των παιδιών μας.
Παλεύουμε για
-          δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους κόντρα στους ταξικούς φραγμούς
-          μόνιμους μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
-          ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – ενάντια στην αξιολόγηση, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την εντατικοποίηση
-          αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
Με ένα κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στα παζάρια και το συμβιβασμό
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ-ΔΟΕ. Οι εκλογές είναι βήμα σε αυτή μάχη! Γι αυτό είναι υπόθεση κάθε συναδέλφου!
Αυτή τη μάχη θέλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
Στις εκλογές στις 6/6 ζητάμε τη στήριξή σας, ώστε αυτή η φωνή, αυτή η κατεύθυνση, αυτές οι απόψεις να εκπροσωπούνται στην 88η συνέλευση της ΔΟΕ.
Καρδίτσα 3-6-2019
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου