για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

οι μαθητικές καταλήψεις είναι μέσα αντίστασης και αγώνα! Όχι εργαλεία του εθνικισμού και του φασισμού


Περισσεύει το θράσος των διάφορων φασιστοειδών που αυτές τις μέρες βγαίνουν μέσω facebook καλούν τους μαθητές «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» και να κάνουν καταλήψεις «για την Μακεδονία και την Βόρειο Ήπειρο». Μαζί τους πανηγυρίζουν και χειροκροτούν οι φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πατάνε σε όλο το κλίμα φασιστικοποίησης που έχει επιβάλλει το σύστημα στην κοινωνία και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την νεολαία σπέρνοντας το μίσος και τον εθνικισμό:
Μιλάνε για τον «κίνδυνο από τα έξω» (εννοώντας τους γείτονες λαούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες) και την ανάγκη να υπερασπιστούμε την πατρίδα. Δεν βγάζουν όμως τσιμουδιά για την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, που έχει ανάψει τις φωτιές του πολέμου σε όλη την γύρω περιοχή βάζοντας τον λαό μας στο επίκεντρο των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων. Δεν λένε τίποτα για τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, με τις ευλογίες της κυβέρνησης αλλά και όλων των αστικών κομμάτων, που θα χρησιμοποιείται (όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν) σαν ορμητήριο πολέμου. Δεν θα μας πουν ποτέ ότι ο εθνικισμός και το μίσος που αναπτύσσεται στους λαούς της γειτονιάς μας, εξυπηρετεί και προωθεί μόνο τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του συστήματος. Δεν θα μιλήσουν πότε για την αστική
«μας» τάξη, η οποία προκειμένου να συνεχίζει να ληστεύει την εργατική τάξη και τον λαό, ξεπουλάει όλη την χώρα στα σχέδια των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Που συνεργάζεται στενά με τους φονιάδες του Ισραήλ που δολοφονούν καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό.
Τολμάνε να καλέσουν τους μαθητές σε καταλήψεις. Αυτοί που πάντα στέκονταν με τον πιο βρώμικο τρόπο απέναντι στη νεολαία που διεκδικούσε και αγωνιζόταν τα δίκια της. Αυτοί που κάθε φορά που οι εργαζόμενοι απεργούσαν και κινητοποιούνταν, χρησιμοποιούνταν από το σύστημα μαζί με την αστυνομία, για να τραμπουκίσουν και να καταστείλουν. Που γίνονται –όταν χρειαστεί- εφεδρικός στρατός για την υπεράσπιση της εργοδοσίας και των αφεντικών απέναντι στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό.
Η νεολαία δεν θα ακούσει ποτέ από αυτούς για τα εργασιακά δικαιώματα που καταργούνται, για τα μεροκάματα πείνας, για την απλήρωτη και ελαστική εργασία, για τη διάλυση των δικαιωμάτων σε παιδεία, ασφάλιση και υγεία. Αντίθετα, στο όνομα του έθνους, θα προσπαθήσουν να τα κουκουλώσουν όλα αυτά και να στρέψουν την οργή μας ενάντια σε άλλους λαούς κάνοντας πλάτες στους πραγματικούς μας, εχθρούς την αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ΕΕ.
Δεν θα ακούσουμε ποτέ να μιλήσουν για τον Αλέξη, τον Παύλο Φύσσα, τον Τεμπονέρα. Γιατί είναι και οι ίδιοι κομμάτι του συστήματος και της πολιτικής που τους δολοφόνησε.
Αυτοί που σήμερα καλούν την νεολαία να κάνει αυτές τις «καταλήψεις» είναι οι καλύτεροι υπερασπιστές του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης
Οδηγούν την οργή και τον θυμό του λαού μας σε επικίνδυνα μονοπάτια, για να μην δει ότι είναι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια αξιοποιούν και προωθούν του εθνικισμούς στα Βαλκάνια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Έτσι και τώρα, ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην περιοχή επιβάλλει την ένταξη της πΓΔΜ στη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ. 
Ο λαός και η νεολαία πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον εθνικισμό και τον φασισμό. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους γείτονες λαούς. Το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει να ενώσουν τις φωνές και τους αγώνες τους ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς: Τους ιμπεριαλιστές αλλά και τις κυβερνήσεις και τα ντόπια αφεντικά. Αυτούς δηλαδή που καθημερινά ληστεύουν τον εργαζόμενο λαό.
Η νεολαία και ιδιαίτερα οι μαθητές έχουν παράδοση σε αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις. Οφείλουν λοιπόν να ξαναγίνει μπροστάρης τέτοιων αγώνων και να απομονώσει το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού! Να εναντιωθεί μαζί με τον λαό στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή που γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων και την δυστυχία. Να οικοδομήσουμε την φιλία και την ειρήνη μεταξύ των λαών της περιοχής ενάντια στο μίσος και τον εθνικισμό που σπέρνει το σύστημα. Να χτίσουμε του δικούς μας αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας ενάντια στην επίθεση και τον κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία ελεύθερη από ξένους και ντόπιους δυνάστες που πραγματικά θα κάνει κουμάντο ο λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου