για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ξεσηκωμός ενάντια στους ιμπεριαλιστές και στις «Μεγάλες Ιδέες» που απειλούν την περιοχή!

45 χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, που με ηρωισμό και αίμα αντιτάχθηκε όχι μόνο στη φασιστική χούντα αλλά και στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές που την έφεραν και τη στήριξαν, 45 χρόνια μετά από την εξέγερση που έδωσε σπουδαίες παρακαταθήκες στον αγώνα για ανεξαρτησία, στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην κατεύθυνση της αναμέτρησης του λαού μας με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, ο ορίζοντας στη χώρα και στην περιοχή σκοτεινιάζει. Όλες οι εξελίξεις μέσα και γύρω από τη χώρα βάζουν επιτακτικά το ερώτημα: Τι μας ετοιμάζουν, τι ξημερώνει για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής;
Οι  γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών από τα Βαλκάνια ως τη Μ. Ανατολή και την Α. Μεσόγειο οξύνονται, περιπλέκονται, εκβιάζουν, «βαφτίζουν» και αλέθουν λαούς και φέρνουν στην ημερήσια διάταξη σχέδια αλλαγής συνόρων και αναδιαμόρφωσης των όρων επικυριαρχίας και των ζωνών επιρροής. Οι αστικές τάξεις, οι κυρίαρχες κλίκες και δυνάμεις σε αυτό το ρευστό και αντιδραστικό πλαίσιο αναθερμαίνουν και ανασκευάζουν τις «μεγάλες ιδέες τους» και σπεύδοντας να επωφεληθούν, στρώνουν παραπέρα το
δρόμο για τα αιματηρά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Όλοι μαζί, με όπλα και αίμα, με κάθε είδους εκβιασμούς κηρύττουν στους λαούς το δόγμα της «παντοτινής» ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και μαζί με αυτό το δόγμα του μίσους, της έχθρας, της διαίρεσης των λαών και των εθνοτήτων.
Παραπάνω από προφανής είναι η αναγκαιότητα να παλευτεί η αντίστροφη πορεία. Η πορεία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, της ενότητας, της αλληλεγγύης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό. 
Εργάτη, πάλεψε! Λαέ, πάλεψε! Νεολαία, ξεσηκώσου! Αυτό το μήνυμα του Νοέμβρη είναι αναγκαίο απέναντι στην αντιδραστική και σταθερά δεξιά προεκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος. Δεν χωράει στους προεκλογικούς υπολογισμούς της ρεφορμιστικής Αριστεράς και δεν είναι επετειακή επίκληση. Είναι ένα διαρκές κάλεσμα που χρειάζεται να γίνει σταθερή πράξη από τις νέες δυνάμεις του αγώνα που απαιτούν οι συνθήκες και οι κίνδυνοι που μας απειλούν.
Π.Σ.  3/11/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου