για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

κάτω η πολιτική των ταξικών φραγμών, της φτώχειας και της μετατροπής της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο

προκήρυξη της Μαθητικής Αντίστασης
Συμμαθητή-συμμαθήτρια,
Ολοένα και πιο γοργά βήματα γίνονται στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός ''νέου'' σχολείου και ενός ''νέου'' λυκείου, πάλι όμως φτιαγμένο από τα πιο ''σάπια'' υλικά του σάπιου, άδικου και εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος. 
Πλέον, με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, οι μαθητές της Β Λυκείου είναι από του χρόνου υποχρεωμένοι να επιλέξουν τον περιορισμένο αριθμό των 10 σχολών που μπορούν να ενταχθούν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ως το Φεβρουάριο της Γ Λυκείου θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα δώσουμε Πανελλαδικές ή αν θα μπούμε σε Τμήμα Ελεύθερης Πρόσβασης (ΤΕΠ), χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα και των δυο επιλογών! Διαχωρισμός και κατηγοριοποίηση των μαθητών, αφού αυτοί που οι οικογένειές τους δεν αντέχουν οικονομικά θα οδηγούνται στα ΤΕΠ και θα αποκλείονται από τις Πανελλήνιες. Κερασάκι στην τούρτα η κατάργηση του πέμπτου μαθήματος, που έδινε τη δυνατότητα εισαγωγής σε σχολές άλλου επιστημονικού πεδίου. Ακόμα όμως και οι λεγόμενες ενδοσχολικές εξετάσεις ''σκληραίνουν'', αφού θα γίνονται ανά περιφέρεια ή δήμο, με ανάλογης δυσκολίας θέματα, άρα ουσιαστικά έχουμε διπλασιασμό των πανελλαδικών εξετάσεων! Η μείωση των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων στην Α Λυκείου από 13 σε 8 και στη Β Λυκείου από 16 σε 6, ενώ εμφανίζεται ότι μας ελαφρώνει, πρακτικά σημαίνει αύξηση της ύλης και δυσκολότερη εξαγωγή του μέσου όρου.
Αντιλαμβάνεται κανείς από πόσα εμπόδια καλείται πλέον να περάσει ένας μαθητής, όχι μόνο για να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και για το ίδιο το απολυτήριο! Πόσα ταξικά κόσκινα πλέον μας περιμένουν, προκειμένου όλο και λιγότεροι από εμάς να
συνεχίζουμε την προσπάθεια εκπλήρωσης των ονείρων μας, χαμηλώνοντας συνεχώς τον ''πήχη'' στις απαιτήσεις μας, γιατί έτσι μας θέλουν! Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει στα ΕΠΑΛ, την ίδια ώρα που κλείνουν και συγχωνεύουν τμήματα και ειδικότητες, ταυτόχρονα σπρώχνουν τους μαθητές στην ''μαθητεία'' για να συνηθίζουν τη στυγνή εκμετάλλευση των εργοδοτών.
Την εικόνα έρχεται να συμπληρώσει η κατάσταση στα σχολεία, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις υποδομές και τις μετακινήσεις που είναι εφιάλτης για τους περισσότερους, να εξοργίζει όλους μας. Αυτοί που μας βάζουν ολοένα μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα στις σπουδές, μας κατηγορούν και για αγράμματους!
Η πολιτική που απλώνει ταξικούς φραγμούς στο δικαίωμά μας στις σπουδές, είναι η ίδια που έχει κάνει την οικογένειά μας φτωχότερη, κόβει μισθούς και συντάξεις, και μας ετοιμάζει σύγχρονους σκλάβους όταν πιάσουμε δουλειά! Ταυτόχρονα η πολιτική της κυβέρνησης, όπως πιο πριν της ΝΔ, έχει απλώσει στη χώρα μας τις αμερικανονατοϊκές βάσεις και μπλέκει το λαό μας πιο βαθιά στον πόλεμο! Είναι οι ντόπιοι και ξένοι μεγαλοκαρχαρίες πλουτοκράτες, που για τις βλέψεις και τα κέρδη τους, μας θέλουν γενιά χωρίς δικαιώματα και όνειρα, ενώ μας ποτίζουν με το εθνικιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Να απαντήσουμε με μαζικούς αγώνες! Με όπλα ζωντανά και αγωνιστικά 15μελή και 5μελή να μετατρέψουμε την οργή μας σε αντίσταση. Με καταλήψεις, διαδηλώσεις και αγώνες που θα καταγγέλλουν την πολιτική αυτή, που κάνει το σχολείο μας ακόμα πιο ταξικό, ακόμα πιο άδικο, που υπόσχεται τα χειρότερα για τη γενιά μας.
Με συμμάχους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, στο πλάι του λαού να παλέψουμε γι’ αυτά που κατακτήθηκαν με αγώνες και μόνο με αγώνες θα τα υπερασπιστούμε!
Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου
Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις ειδικοτήτων ΕΠΑΛ
Δημόσια-Δωρεάν εκπαίδευση για όλους!
Κάτω η πολιτική των ταξικών φραγμών, της φτώχειας και της μετατροπής της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου