για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή – αντεργατική καταιγίδα

Τετάρτη 17 Μάη : Μαζικά στην απεργία
ΟΛΟΙ 10:30 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
Η ΕΠΙΘΕΣΗ στα δικαιώματα μας στη ζωή και τη δουλειά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή άλλη μια νέα συμφωνία –μνημόνιο με τους ιμπεριαλιστές που φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες του λαού και εξαθλιώνει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων, των άνεργων της νεολαίας.
Αποδείχτηκε με απόλυτο τρόπο ότι το «κλείσιμο της αξιολόγησης», η λεγόμενη «ανάπτυξη» και η «έξοδος απ’ την κρίση» χτίζονται πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων, τη φορολεηλασία του λαού, στη δραματική μείωση των συντάξεων, και των επιδομάτων ανεργίας, στους μισθούς πείνας, την απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα του πλούτου που έχουν παράξει οι εργαζόμενοι.
Το 4ο μνημόνιο μονιμοποιεί και διαιωνίζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο σχολείο (μηδενικοί διορισμοί μονίμων), επιβάλλει την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, δηλαδή το καθεστώς «κινητικότητας-εργασιακής ανασφάλειας», εντατικοποίησης, ανταγωνισμού για τους εκπαιδευτικούς, ενώ κατηγοριοποιεί παραπέρα τα σχολεία, ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στο δικαίωμα της νεολαίας για σπουδές, χτυπάει ότι έχει απομείνει απ’ τη δωρεάν εκπαίδευση.
Είναι φανερό πλέον, ότι αυτή η διαρκής επίθεση δεν ανακόπηκε και δεν
ανακόπτεται απ’ τις κυβερνητικές εναλλαγές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αποδεικνύεται καθημερινά αποτελεσματικός μοχλός για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και να υπηρετηθούν τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Παρόλο που στους εργαζόμενους κυριαρχεί η απογοήτευση και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ έχουν αποδειχτεί ότι στηρίζουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική, παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες, η κυβέρνηση και το σύστημα δεν αισθάνονται καθόλου ασφαλείς. Γι αυτό ενισχύουν τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής και απεργάζονται σχέδια για κατάργηση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία.
Απέναντι στη βαρβαρότητα που βιώνουμε και τη νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο της οργάνωσης, της αντίστασης και διεκδίκησης. Γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε, αλλά όλα είναι κατακτήσεις μαζικών, αποφασιστικών αγώνων με κόστος.
Η ηττοπάθεια και η υποταγή ανοίγει κι άλλο την όρεξη των αρπαχτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ , του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε με την πάλη μας. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν τις διαθέσεις των εργαζομένων για αντίσταση στη βαρβαρότητα. Γι αυτό η απεργία της 17 Μάη είναι υπόθεση των εργαζομένων για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό. Κόντρα στις λογικές και πραχτικές των εικονικών «κινημάτων» των λεγόμενων αντιπροσώπων. Κόντρα στις μεγαλόστομες «ταξικές» διακηρύξεις και την ακατάσχετη ρεφορμιστική προτασεολογία που εγκλωβίζουν τις διαθέσεις για αγώνα.
Μας θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους χωρίς δικαιώματα.
Ορθώνουμε το ανάστημα μας, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην Απεργία στις 17 Μάη Βγαίνουμε μαζικά στους δρόμους. Διαδηλώνουμε!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου