για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για την απεργία της 17 Μάη

Τρίτη 9 Μάη, 8 μμ στο Παυσίλυπο
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Να μην περάσει η νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας
ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ & ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Κάτω η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-εργοδοσίας
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την συμφωνία με τους δανειστές, που ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο, την επόμενη της εργατικής πρωτομαγιάς. Ο εργοδοτικός γραφειοκρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ προκήρυξε με μεγάλη καθυστέρηση 24ωρη Γενική απεργία στις 17 Μάη.
Είναι ανάγκη να  οργανώσουμε πρωτοβουλίες ενάντια στην ψήφιση των μέτρων για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς και τη δυνατότητα συντονισμού της δράσης μας. Είναι ανάγκη να επιδιώξουμε την μέγιστη συσπείρωση των αγωνιζόμενων κομματιών στο εργατικό κίνημα και να οργανώσουμε πρωτοβουλίες και άλλα αγωνιστικά γεγονότα ενάντια στην ψήφιση των μέτρων.
Τα νέα μέτρα  λεηλατούν το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου,  προβλέπουν την κατάργηση φοροαπαλλαγών και επιδομάτων (ανεργίας, θέρμανσης, οικογενειακών επιδομάτων, φυσικών καταστροφών), χαρατσώνονται ξανά οι συντάξεις και κόβονται οι επικουρικές. Αφαιρούνται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις  .
Και όλα αυτά , με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζόμενων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί - χωρίς δικαιώματα. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι
ιστορικής σημασίας. Απαιτείται ενωμένος, παλλαϊκός αγώνας .
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ . Κόντρα στην υποταγή, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, αλλά και τις κομματικοκεντρικές λογικές.
 Η απάντησή μας περνάει μέσα από την από τα κάτω οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς, την ταξική αλληλεγγύη και τη συλλογική αντίσταση, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οικοδομήσουμε παντού  την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων.
-Να μην περάσει η νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας
-Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου –εργοδοσίας
Η εργατική ΑΠΕΡΓΙΑ  πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την ταξική - αγωνιστική ανασυγκρότηση στο εργατικό κίνημα και στην πόλη μας , με τον συντονισμό και την ενότητα ταξικών  ανεξάρτητων σχημάτων, εργαζομένων και ανέργων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΤ ΑΔΕΔΥ -ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ – ΑΝΕΡΓΟΙ –ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου