για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

αγρότες: ο αγώνας συνεχίζεται

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ
Πέμπτη 27/11, 11 πμ, στη Κεντρ.Πλατεία Καρδίτσας
της Ενωτικής Ομοσπονδίας
Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ)
Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι
Η βαρβαρότητα που ζούμε, οι αντιαγροτικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε. μας οδηγούν στη φτώχια, στην εξαθλίωση, στον αφανισμό.
Καλλιεργούν κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας και ηττοπάθειας. Φοβούνται τους αγώνες, φροντίζουν – και μέσω της τρομοκράτησης – να μην υπάρξει ξεσηκωμός ενάντια στις πολιτικές τους.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή, ταλάντευση, ολιγωρία. Ό,τι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών μαζικών αγώνων και συγκρούσεων με αυτές τις πολιτικές. Δεν μας χάρισε ποτέ κανείς τίποτα, δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες, ειδικά όταν αυτοί συμφωνούν με την ΚΑΠ της Ε.Ε., αφού η ΚΑΠ υπήρχε και πριν τα μνημόνια και ξεκληρίζει κάθε χρόνο 20.000 μικρομεσαίους αγρότες. 
Γι’ αυτό είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια ο αγώνας μας πρέπει να είναι ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης – Ε.Ε., που μας κλέβουν τον ιδρώτα και μας οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα, εμάς και γενικότερα τις λαϊκές οικογένειες. Θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση αν δεν αγωνιζόμασταν όλα αυτά τα χρόνια.

Στο ήδη υψηλό κόστος παραγωγής, σε μέσα και εφόδια, προστέθηκαν τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ, οι παρακρατήσεις του ΦΠΑ, της επιστροφής πετρελαίου, των επιδοτήσεων. Οι κτηνοτρόφοι, εκτός από τις απώλειες που είχαν από τον καταρροϊκό πυρετό, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, τους μείωσαν το εισόδημα από την εξισωτική αποζημίωση και την μείωση των βοσκοτόπων.
Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι μπροστά μας. Καμία ρύθμιση δεν θα έχει αντίκρισμα, αφού δεν θα έχουμε εισόδημα. 
Μπροστά μας επίσης έχουμε :
-    Την φορολόγηση με 13 % (συν 27 % του φόρου προκαταβολή για το επόμενο έτος), από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, που θα επιφέρει παραπέρα αφαίμαξη του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
-    Τη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε., που είναι εργαλείο για παραπέρα συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και μεγαλεμπόρων, τη δημιουργία νέων τσιφλικιών, αφού ήδη από φέτος υπάρχει μείωση 8,5 % των επιδοτήσεων και ως το 2019 η συνολική μείωση θα φτάσει μέχρι και 50 %.
Συνεπώς, μας μένει μόνο ο δρόμος του αγώνα ενάντια σ’ αυτές τις άγριες πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε.
Τα αιτήματα διεκδίκησης και επιβίωσης είναι τα ίδια που είχαμε διαμορφώσει, πέρυσι το χειμώνα, στο μπλόκο της Νίκαιας.
Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι 
Μπορεί να υπάρξει διαφορετική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας προς όφελος των αγροτοκτηνοτρόφων και της λαϊκής οικογένειας και όχι για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων και βιομήχανων μεταποιητών, με κεντρικό σχεδιασμό και παραγωγικό συνεταιρισμό, που παίρνει υπόψη τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να υπάρχουν φτηνά και υγιεινά προϊόντα για το λαό.
Θα χρειαστεί ενεργή συμμετοχή και κοινή δράση, συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους, γιατί έχουμε κοινά προβλήματα και κοινές είναι οι αιτίες που τα δημιουργούν, ώστε ενιαία να συγκρουστούμε μ’ αυτές τις πολιτικές για να τις ανατρέψουμε. Μας δίνεται μια ευκαιρία γι’ αυτό άλλωστε με την πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις 27 Νοέμβρη.
Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα στα χωριά, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να εντείνουν τις συζητήσεις και τις ενημερώσεις σε όλα τα χωριά, να δημιουργήσουμε κλίμα αγωνιστικότητας, ενεργής συμμετοχής, οργάνωσης του αγώνα. Να μαζικοποιήσουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, να συγκροτηθούν νέοι, ώστε πιο αποφασιστικά να μπούμε στον αγώνα για να διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας.
Από την Κυριακή 23 Νοέμβρη βγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ  27  ΝΟΕΜΒΡΗ και ώρα 11:00 πμ ΜΕ  ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου