για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

σύσκεψη για την απεργία της Πέμπτης 27 Νοέμβρη

Κάλεσμα
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών
ΠΕ Καρδίτσας
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας εκτιμώντας πως:
1. Η Κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την επίθεση της στα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Παρά το ότι έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως στη συνείδηση της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού με εργαλεία το χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα,  φορτώνει το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων. Αυτή η εγκληματική πολιτική έχει οδηγήσει στην ανεργία κοντά στα δυο εκατομμύρια εργαζόμενους. Έχει περικόψει στο μισό τους μισθούς και τις συντάξεις  των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, το 8ωρο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις, την κοινωνική ασφάλιση. Προχωράει στη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών του κράτους, και παραδίδει μεγάλα τμήματα της Υγείας, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οδηγεί στην απόγνωση με τη φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις, καταστρέφει τα μικρομεσαία στρώματα. Καταργεί δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. 

2. Στο χώρο του Δημοσίου, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στοχεύουν στο λεγόμενο «νέο δημόσιο» με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, χιλιάδες απολύσεις και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέες μειώσεις μισθών. Θέλουν ένα «νέο δημόσιο» πιο ακριβό και δυσπρόσιτο για τον πολίτη, χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, που θα καλύπτει μόνο τις υπηρεσίες που δεν θέλουν να πάρουν οι ιδιώτες. Με εργαλείο και την «αξιολόγηση»,  προχωρά σε βαθύτερη αντιδραστική αναδιάρθρωση του κράτους.
3. Στην εκπαίδευση προχωρά στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, βαθαίνει τους ταξικούς φραγμούς. Διαλύει το δημόσιο σχολείο καταργεί ότι έχει απομείνει από τη Δωρεάν Παιδεία, αναιρεί δημοκρατικές κατακτήσεις. Τα προβλήματά μας όμως είναι κοινά με όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους τη  σπουδάζουσα νεολαία. Εκπορεύονται από την πολιτική των μνημονίων που επιβάλουν ΕΕ και ΔΝΤαπό τη μια, Τραπεζίτες και ΣΕΒ από την άλλη.
4. Η πολιτική που εφαρμόζει αυτή η απονομιμοποιημένη από το λαό κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί. Σε μια τέτοια προοπτική, είναι απαραίτητος και αναγκαίος ο αγωνιστικός συντονισμός για να οργανώσουμε  έναν αγώνα διαρκή και ανυποχώρητο. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος. Η απεργία της 27ης Νοέμβρη πρέπει να γίνει η αρχή αυτής της προσπάθειας.
Γι’ αυτό ως πρώτο βήμα,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας καλεί  όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες της Καρδίτσας σε συζήτηση, τη Δευτέρα 24/11 και ώρα 7:30μμ στο Παυσίλυπο, για την διοργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης της 27ης Νοέμβρη.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου