για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αποχή από τις Ευρωεκλογές - Έξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ

του Στέφανου Καραμήτρου
30 χρόνια μετά τις πρώτες ευρωεκλογές καλείται ξανά ο ελληνικός λαός να συμμετάσχει σε αυτές. Για έβδομη φορά μέσα σ’ αυτή την τριακονταετία, ακούμε ξανά τα ίδια λόγια. Για τον «αναβαθμισμένο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου», για τη «φωνή των ευρωπαίων πολιτών» για τη «δύναμη που έχει η ψήφος για την πορεία της Ευρώπης». Κρύβουν ότι αυτό το κατασκεύασμα που ονομάστηκε «Ευρωκοινοβούλιο» δεν είναι τίποτε άλλο από μια βιτρίνα εξωραϊσμού της ΕΕ, ότι οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τους ευρωβουλευτές αλλά -το ξέρουμε όλοι μας πια- από τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τις κυβερνήσεις των ισχυρών ιμπεριαλιστικών καρτών. Με τις κάλπες των ευρωεκλογών επιδιώκουν τη δημιουργία αυταπατών στο λαό ότι δήθεν «συμμετέχει» στη λήψη των αποφάσεων. Για να νομιμοποιεί με την ψήφο του την επίθεση που εξαπολύουν τα ευρωπαϊκά αφεντικά ενάντια στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά του. Για να καταγράφεται η αποδοχή της εξάρτησης της χώρας από τους δυτικούς προστάτες.

35 χρόνια από την ένταξη στην τότε ΕΟΚ, τέσσερα χρόνια από το πρώτο μνημόνιο, αποτέλεσαν μια τραγική διαδρομή για τον τόπο μας και το λαό μας. Η ΕΕ αποδείχτηκε όχι το «απάνεμο λιμάνι» αλλά αυτό που ήταν πάντα: μια φυλακή των λαών, μια αρένα βαρβαρότητας και εξαθλίωσης, πεδίο κατάλυσης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, φορέας εξαθλίωσης για να επιτευχθεί η αύξηση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Μια αντιδραστική λυκοσυμμαχία που -για να μη ξεχνιόμαστε- βομβαρδίζει και ισοπεδώνει χώρες (όπως στην Γιουγκοσλαβία, μαζί με το ΝΑΤΟ), στηρίζει νεοναζί (όπως στην Ουκρανία), στοχεύοντας στον εξανδραποδισμό λαών, στη μετατροπή κρατών σε ενδοχώρα της. Από το «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια» της εποχής της ΕΟΚ περάσαμε μέσω Μάαστριχτ, ΟΝΕ και ευρώ, στην τρόικα (που τα 2/3 της είναι ΕΕ) και στα Μνημόνια, για να καταλήξουμε στο «δεν έχουμε να φάμε» των εκατομμυρίων ανέργων, αλλά και των πεινασμένων εργαζόμενων, στην καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Γι’ αυτό εμπαίζουν το λαό μας όσοι χωρίς ντροπή υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για μια «άλλη Ευρώπη».
Καλούμαστε βέβαια να ψηφίσουμε στην ευρωκάλπη και για να λύσουμε το δικό μας, το «εσωτερικό» πρόβλημα. Εδώ πραγματικά έχουμε περίσσευμα υποκρισίας και αυταπατών που μοιράζονται αφειδώς στην κοινωνία. Μας καλούν να ψηφίσουμε για να «φύγουν αυτοί που είναι πάνω» για «ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση» και άλλα αντίστοιχα. Όμως πάντα ισχύει ότι «αν οι εκλογές έφερναν την αλλαγή θα ήταν παράνομες», και πολύ περισσότερο οι ευρωεκλογές. Γιατί η λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε δεν θα ’ρθει (όπως και δεν έχει έρθει ποτέ) από την κάλπη.
Όσοι με απίστευτη ψηφοθηρία επενδύουν στις εκλογές, σπέρνουν αποπροσανατολισμό και σύγχυση, με συνέπεια να θερίζουμε -όλοι μας- υποταγή και ήττες. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες από την ολοκληρωτική κυβερνητική επίθεση σε εργασία, παιδεία, υγεία που δεν βρήκε αντίστοιχη απάντηση από το λαϊκό κίνημα.
Γιατί η ζωή μας και η πορεία της χώρας μας θα κριθούν στο κίνημα και την ταξική πάλη, στην αναμέτρηση και τη σύγκρουση με τον αντίπαλο και όχι στις κάλπες. Αυτή είναι η σημερινή ανάγκη των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, της νεολαίας. Αυτό απαιτούν οι καιροί.
ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΛΠΗ, για να δούμε και να βαδίσουμε το δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ. ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις Ευρωεκλογές!

Για να μην νομιμοποιήσουμε το καθεστώς της εξάρτησης. Για να μην προσυπογράψουμε την παραρτηματοποίηση της χώρας και τη καταλήστευσή της από τα αρπακτικά της ΕΕ. Για να προβάλουμε την κατεύθυνση της συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, ανοίγοντας και την προοπτική της ανατροπής του συστήματος της εξάρτησης και εκμετάλλευσης. Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου