για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)

Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε χθες στην πόλη μας για να χτυπηθούν εργαζόμενοι και να προστατευτεί μια κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό των απολύσεων Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γύρω από το ξενοδοχείο της εκδήλωσης και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων στήθηκαν πρωτοφανή αστυνομικά μπλόκα που θύμιζαν κατεχόμενη περιοχή, απαγορεύτηκε η ελεύθερη διέλευση και πρόσβαση και χρησιμοποιήθηκαν ΜΑΤ, ψεκασμοί και χημικά για να χτυπηθούν καθηγητές, δάσκαλοι, εργαζόμενοι ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες, γιατροί του ΕΟΠΥΥ και άλλοι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για την πολιτική των απολύσεων, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών, για να περάσει τη βάρβαρη πολιτική της καταφεύγει όλο και συχνότερα στη βία, στις απαγορεύσεις, στα ΜΑΤ και στα χημικά. Την ίδια στιγμή που μέσα στο ξενοδοχείο ο υπουργός των απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης περηφανεύονταν στην ομιλία του ότι εντός του 2014 θα ολοκληρωθούν 15.000 απολύσεις, έξω από το ξενοδοχείο χτυπιόταν εργαζόμενοι και απολυμένοι που υπερασπίζονταν το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» απαγορεύει πορείες, χτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση και στη διαμαρτυρία, εντείνει τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία, καταφεύγει στη βία και την καταστολή, φασιστικοποιεί τη δημόσια ζωή. Χθες στους αγρότες της Νίκαιας, σήμερα στους διαθέσιμους-απολυμένους εκπαιδευτικούς.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια σ’ αυτή την πολιτική. Να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και στη ζωή. Να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές καταχτήσεις, το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες και τις εκλογικές «προτεραιότητες» της περιόδου, να οργανώσουν τις αντιστάσεις, να κλιμακώσουν την πάλη τους, να οικοδομήσουν ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.


Καρδίτσα, 22/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου