για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δάσκαλοι: Μαζική Γενική Συνέλευση ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση

Του Νίκου Φιλίππου
Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη, στο 5ο Δημ.Σχολείο Καρδίτσας έκτακτη γενική συνέλευση των δασκάλων με θέματα ημερήσιας διάταξης την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση και τη διαγραφή μέλους για αντισυναδελφική και αντικαταστατική συμπεριφορά.
Η συνέλευση άνοιξε με πρώτο το θέμα της διαγραφής από το Σύλλογο της Διευθύντριας του 2ου Δημ.Σχολείου Καρδίτσας, η οποία παρά την απόφαση του συλλόγου για μη συγκρότηση επιτροπών αυτοαξιολόγησης, αυτή με υπερβάλλοντα ζήλο και τρομοκρατώντας το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου επέμενε για το προχώρημά της. Αυτό είχε σαν συνέπεια να διαρραγούν οι συναδελφικές σχέσεις και με απειλές και τρομοκρατία στους συναδέλφους να τους ασκεί αφόρητη πίεση η οποία και καταγγέλθηκε στο σύλλογο. Στην εισήγηση του Δ.Σ. προς την συνέλευση για διαγραφή της, οι συνάδελφοι κατόπιν τοποθετήσεων, με 7 λευκά και 134 υπέρ, αποφάσισαν τη διαγραφή της από μέλος του συλλόγου.
Είναι βέβαιο ότι τέτοια φαινόμενα τρομοκρατίας και επιβολής δια του «εντέλλεσθε» θα γενικευθούν αν προχωρήσει το έκτρωμα της αξιολόγησης. Ο Διευθυντής θα μετατραπεί  σε manager ο οποίος ελέω εξουσίας θα ασκεί με αυταρχικό τρόπο την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών με τους συναδέλφους φοβισμένους και υποταγμένους…

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το 2ο θέμα της αυτοαξιολόγησης –αξιολόγησης και στην οποία πέρα από ένα μέλος – εντεταλμένο της διοίκησης – ο οποίος κράδαινε το νόμο και το υποχρεωτικό της εφαρμογής του τρομοκρατώντας τους συναδέλφους, όλοι οι άλλοι τάχτηκαν ενάντια και στη ψηφοφορία που ακολούθησε και σύσσωμο το σώμα ψήφισε τη εισήγηση του Δ.Σ. για μη συγκρότηση επιτροπών αυτοαξιολόγησης και την ανάγκη ο κλάδος να ετοιμάσει τα επόμενα βήματα αντίστασης στην επιχειρούμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση…

Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι για πρώτη φορά είχαμε τέτοια μαζικότητα σε έκτακτη συνέλευση, με τους συναδέλφους να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι τη λήξη της συνέλευσης αναλαμβάνοντας τη ευθύνη της ψήφου τους. Είναι ένα δείγμα εμπιστοσύνης του κόσμου στις συλλογικές διαδικασίες και ένα θετικό πρόσημο για το μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου