για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στη κεντρ.πλατεία. Με μοίρασμα προκήρυξης, προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας έγινε προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος. Στη Πρωτοβουλία συμμετέχουν ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, η ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, ο σύλλογος φαεμακοϋπαλλήλων, ο ορειβατικός σύλλογος, το στούντιο Καρδίτσας της ΕΡΤ, το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης και άλλοι αλληλέγγυοι. Η παρέμβαση της Παρασκευής ήταν η πρώτη από μια σειρά παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν (προβολή ταινίας, συναυλία κλπ). Παράλληλα στο Εργατικό Κέντρο και  σε καθημερινή σχεδόν βάση συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμός κλπ) που θα προωθηθούν σε καταυλισμούς προσφύγων.    

Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης που μοιράστηκε χθες:

Μόλις την Δευτέρα 16/11 ακόμα τέσσερα παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας, πρόσφυγες όλοι τους, ανασύρθηκαν νεκροί στην ΚΩ. Το περιστατικό καταγράφηκε ως «ατύχημα», ως περιστατικό μόνο με θύματα. Για αυτό το «ατύχημα» όμως, που έχει γίνει καθημερινότητα στα σύνορά μας, υπάρχουν και θύτες. 
Είναι οι πόλεμοι, οι στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας και της Ευρώπης, στη Μέση Ανατολή και Αφρική, η λεηλασία των φυσικών πόρων, που εντατικοποιούνται λόγω της κρίσης και οδηγούν σε περαιτέρω φτώχεια, εξαθλίωση και τη φυγή. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιμέρους κράτη, μαζί με την κυβέρνησή μας, που επιλέγουν να αντιμετωπίζουν την προσφυγιά ως «έγκλημα» και να εφαρμόζουν ακραίες κατασταλτικές πολιτικές στα σύνορα σηκώνοντας φράκτες, σαν του Έβρου. Όσο δεν θα υπάρχει κανένας ασφαλής δρόμος, όσο θα λειτουργούν ανενόχλητοι οι σύγχρονοι δουλέμποροι και όσο οι απελάσεις, τα τείχη, τα κέντρα κράτησης, θα αποτελούν τον τρόπο «αντιμετώπισής» των προσφύγων στα σύνορα, τόσο θα επιμένουμε πως τα «ατυχήματα» είναι ωμές δολοφονίες.Είναι όμοιες δολοφονίες με αυτές που διέπραξαν οι Ισλαμοφασίστες πριν λίγες ημέρες σε Γαλλία, Λίβανο, Τουρκία, Αίγυπτο , τις οποίες προσπαθούνε να εκμεταλλευτούνε οι ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης και να κατηγορήσουνε ως υπαίτιους τους πρόσφυγες. Δεν θα υποκύψουμε στον φόβο. Ο πόλεμος είναι δικός τους , τα θύματα είναι δικά μας.
ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
-ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΣΤΟ ΕΒΡΟ 
-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ MΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ;;;
    ΠΑΛΙ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ;;;;;
    ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή