για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Η ΕΛΜΕ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας (ΣΕΠΕ Καρδίτσας) σε όλα τα σωματεία του νομού και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου, με σκοπό τη συνδιοργάνωση συγκέντρωσης, ενάντια στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, την Τρίτη,23 Ιουνίου στην τακτική συνεδρίασή του, ομόφωνα, υιοθέτησε την πρόταση που προέκυψε απ’ τη σύσκεψη των σωματείων και αποφάσισε τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση που θα γίνει την  Παρασκευή 26 Ιουνίου σε απογευματινή ώρα που θα ανακοινωθεί,  στην Κεντρική Πλατεία
Η ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και να δώσουν το «παρών» γιατί:
•    Η απουσία του λαού από τις εξελίξεις, η κινηματική απραξία ή ανυπαρξία έχει οδηγήσει στην κυριαρχία ενός «πολιτικού ρεαλισμού», που υποτάσσει τους εργαζομένους στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Το μνημονιακό στρατόπεδο (μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα) μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, ανασυντάσσεται και αντεπιτίθεται απαιτώντας να τιμωρήσει παραδειγματικά όποιον αμφισβητεί την κυριαρχία του.
•    Τα δικαιώματά μας δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια  περιουσία δεν παζαρεύονται. Η αξιοπρέπεια του λαού και η ανεξαρτησία του από τους επικυρίαρχους ευρω-νατοϊκούς και τους υπηρέτες τους κατακτιούνται με αγώνες.
Πρέπει να ξαναφωνάξουμε δυνατά πως:
•    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ , ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
•    Τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός.
•    Στο δρόμο νικάμε τον φόβο και απαντάμε στους εκβιασμούς.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου