για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

όχι στα αγροτοδικεία, όχι στη ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων


κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, και Τρικάλων
Οι Ενωτικές και Αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας καταγγέλλουν τα νέα αγροτοδικεία, αυτή την φορά με την ευλογία της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών, την τρομοκράτηση μας.
Την Δευτέρα 15 Ιούνη δικάζονται 11 αγρότες για την συμμετοχή τους στο μπλόκο Νίκαιας το 2013, ακολουθούν συνεχόμενες δίκες αγροτών συνδικαλιστών στις 17 Σεπτέμβρη, στις 14 Οκτώβρη, τον Νοέμβριο και ο κατάλογος συνεχώς εμπλουτίζεται με αγροτοδικεία.
Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακολουθεί την πεπατημένη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα αγροτοδικεία που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Να τους θυμίσουμε όμως πως το 2013 το μπλόκο Νίκαιας το επισκέφτηκαν και οι ίδιοι οι πρόεδροι τους Τσίπρας και Καμμένος για να μαζέψουν ψήφους προφανώς, τώρα ως Πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος που συγκυβερνά μας σέρνουν στα δικαστήρια.
Το «έγκλημα» μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Αυτές οι πολιτικές κατάντησαν την Ελλάδα που έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες να μετατραπεί σε χώρα εισαγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Αυτές οι πολιτικές οδηγούν στην φτώχεια και τον αφανισμό τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ερήμωσαν τα χωριά μας, δεν μπορούμε να παράγουμε. Αυτές τις πολιτικές αντιπαλέψαμε 30 μερόνυχτα το 2013 στο μπλόκο Νίκαιας με τα τρακτέρ μας παραταγμένα στις άκρες του οδοστρώματος αλλά με καθημερινή την αστυνομική βία και τον κρατικό αυταρχισμό απέναντι μας με κλούβες, ματ, χημικά, δακρυγόνα.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για τον λαό και τους αγρότες-κτηνοτρόφους. Οπως:
* Η μείωση ως 60% των ενισχύσεων με την νέα ΚΑΠ.
* Η φοροληστεία με 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος και των επιδοτήσεων, 27,5% προκαταβολή, φορολόγηση με τα τεκμήρια διαβίωσης ακόμη και αν δεν έχουν εισόδημα οι αγρότες.
* Τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, για τον ΕΛΓΑ – ΟΓΑ, ΟΣΔΕ κ.α
Ξέρουν πολύ καλά ότι θα υπάρξει οργανωμένη αγωνιστική απάντηση του αγροτικού κινήματος απέναντι σε αυτά τα μέτρα που μας αφανίζουν και ξεκληρίζουν. Πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, με την τρομοκρατία των αγροτοδικείων θα μας σταματήσουν, θα μας φοβίσουν, θα σκύψουμε το κεφάλι.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η καταδίκη των 4 συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που εντάσσεται ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο τρομοκρατίας ώστε να μην υπάρχουν αγωνιστικές αντιστάσεις ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Καταγγέλλουμε την καταδίκη των συνδικαλιστών και βροντοφωνάζουμε πως δεν θα μας φοβίσουν με τέτοιες αποφάσεις. Το αντίθετο, δυναμώνουν την θέληση μας για αγωνιστική απάντηση, δυναμώνουν τους δεσμούς των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν, εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μικροί αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, θα βάλουμε φρένο και στην πορεία θα ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές ώστε να επιλεγεί άλλος δρόμος ανάπτυξης της Ελλάδας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και τις λαϊκές ανάγκες.
Όσο τα προβλήματα οξύνονται και πληρώνουμε την κρίση για την οποία δεν φταίμε και δεν δημιουργήσαμε τόσο περισσότερο να είναι βέβαιοι πως όχι μόνο δεν θα μας φοβίσουν με τα αγροτοδικεία αλλά θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα. Η αδιέξοδη πολιτική τους σε βάρος του λαού θα μας βρει πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο πολλούς να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης μας.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα με πολιτική απόφαση της Βουλής το αίσχος των αγροτοδικείων. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «η ΑΝΟΙΞΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου