για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, για το πραξικόπημα στην ΟΛΜΕ με τη συμμετοχή και του προέδρου της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Οι μόνιμοι πραξικοπηματίες της ΟΛΜΕ ενισχύουν την κυβερνητική επίθεση
Τα πρωτοβάθμια σωματεία να μην υποταχθούν στο πραξικόπημα, να συνεχίσουν τον αγώνα!
Να γίνουν βήματα συγκρότησης κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης!

Καρδίτσα, πορεία εκπαιδευτικών 11/10/2021

Ένα dejavu από το 2013 βιώσαμε στη συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ. Ενώ κατά τις τοποθετήσεις των προέδρων προέκυπτε ένα ποσοστό γύρω στο 67% συνέχισης της απεργίας – αποχής, κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας το ποσοστό αυτό έπεσε στο 55%, μένοντας κάτω από το όριο των 2/3 που απαιτείται για να παρθεί απόφαση.
Η «ανετιά» εκπροσώπων της ΔΑΚΕ που από το μικρόφωνο δήλωναν απευθυνόμενοι σε όσους είχαν αποφάσεις συνελεύσεων ή ΔΣ για να συνεχιστεί η απεργία - αποχή «θα σας αφήσουμε να πιείτε το πικρό ποτήρι (σημ: της σύγκρουσης με την κυβέρνηση) ως το τέλος», αποδείχτηκε πολύ υποκριτική και μεταφράστηκε σε άγχος μην τυχόν περάσει η απόφαση αυτή. Το πραξικόπημα της αλλαγής στάσης κάποιων προέδρων, μαζί και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας (στο τέλος ακολουθεί η απόφαση του ΔΣ) έγινε με τις ευλογίες και την καθοδήγηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ / ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ, οι οποίες απέδειξαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας τους.
Καρδίτσα, πορεία εκπαιδευτικών 11/10/2021
Το ξέραμε. Με δοσμένη τη φάση του κινήματος, είμαστε σίγουροι για το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ –ΔΟΕ βιάζονταν πανικόβλητα να οδηγήσουν τον κλάδο σε υποχώρηση και να αφήσουν ξεκρέμαστους από Δευτέρα τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους.
Ακόμα κι έτσι όμως, το 55% που εκφράστηκε ως το τέλος υπέρ της συνέχισης της απεργίας –αποχής (δηλαδή 42 ΕΛΜΕ που αντιστοιχούν σε 202 ψήφους, έναντι 15 ΕΛΜΕ που καταψήφισαν τη συνέχεια και  αντιστοιχούν σε 70 ψήφους)  δείχνει ότι το ρεύμα για συνέχιση του αγώνα είναι τεράστιο και οι δυνατότητες είναι μπροστά.
Όσο μας αφορά:
1)      Θα στηρίξουμε κάθε άμεση προσπάθεια συνέχισης της απεργίας –αποχής από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, όπως εκφράστηκε από κείμενο που συνυπέγραψαν εκπρόσωποι 13 ΕΛΜΕ στο τέλος της διαδικασίας. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ με απόφαση απεργίας- αποχής να συντονίσουν τα βήματα τους με τις 13 ΕΛΜΕ και να συμβάλλουν στην συνέχιση αγώνα!
2)      Θα συμβάλουμε όλο το επόμενο διάστημα στην ανάγκη συγκρότησης πραγματικού κινήματος με μαζικές διαδικασίες. Κρίσιμοι παράγοντες σε αυτό είναι οι μαζικές γενικές συνελεύσεις, η ενεργοποίηση όλο και περισσότερων συναδέλφων στη γραμμή του αγώνα, η συνειδητοποίηση του ποιοι είναι οι φανεροί εχθροί και ποιοι οι ψεύτικοι φίλοι των εργαζομένων. Οι Ομοσπονδίες έδειξαν ξανά ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Ο αγώνας θα μπορεί να προχωρήσει όταν τον πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι.
Για τις επόμενες μέρες:
·         Προτείνουμε και παλεύουμε να υλοποιηθούν:
-  ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις ημέρες που θα γίνουν σύλλογοι αξιολόγησης.
- ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ που θα αποφασίσουν να συνεχιστεί ο αγώνας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Νέα Συνέλευση των προέδρων στις 23/10. Να ανατραπεί το πραξικόπημα, απόφαση του κλάδου να είναι οι αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των σωματείων.
·         ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη διαδικτυακή σύσκεψη για τον παραπάνω λόγο, που θα γίνει την Τετάρτη 20/10 από πρωτοβάθμια σωματεία.
Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ και ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Κάτω η αξιολόγηση, η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Να μην κλείσει κανένα τμήμα - Κάτω τα χέρια από την απεργία!
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 17/10/2021
 
Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ Καρδίτσας (ΓΣ 15-10-2021)
1.      Προτείνουμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης με κάθε πρόσφορο τρόπο.
2.      Να καλύψει η ΟΛΜΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας) τους συναδέλφους που ενδεχομένως δεχθούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες για την αξιολόγηση.
3.      Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία  σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ  μέσα στον Οκτώβρη. Να προταθεί η μέρα αυτή σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για πανεργατική απεργία ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό
νόμο Χατζηδάκη. Να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για συντονισμό και συνέχιση του αγώνα.
4.      Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Προχωράμε ακυρώνοντας την αξιολόγηση στην πράξη συλλογικά και συντεταγμένα με πρόσφορους τρόπους που θα προταθούν από την Ομοσπονδία.
5.      Να μη συνεδριάσει κανένας σύλλογος με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου την προσεχή εβδομάδα.
6.      Η ομοσπονδία να απευθυνθεί στους συναδέλφους διευθυντές που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της αξιολόγησης.

2 σχόλια:

  1. Δήλωση - καταγγελία εκπροσώπων των ΕΛΜΕ
    στη ΓΣ των προέδρων στις 16 Οκτώβρη 2021
    Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων, που αδιαφορώντας για τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση από το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση, σήκωσαν, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της απεργίας – αποχής!
    Χαιρετίζουμε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της συνέχισης της απεργίας – αποχής! Αυτό το ρεύμα εκφράστηκε περίτρανα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, τόσο στις ΓΣ και τα σχολεία πανελλαδικά, όσο και στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη ΓΣ των προέδρων το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021.
    Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που έγινε με τη πλήρη ανοχή κι αποδοχή του προεδρείου της ΓΣ, από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ. Καταγράφουμε εδώ μόνο τις ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Α΄ Πέλλας, ΣΤ΄ Αθήνας και Φλώρινας, για τους εκπροσώπους των οποίων έχει επιβεβαιωθεί η μεθόδευση αυτή.
    Οι εκπρόσωποι αυτοί, στις πρώτες τοποθετήσεις τους είχαν διατυπώσει με σαφήνεια το ΝΑΙ στη συνέχιση ή την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής (όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα πρακτικά της Γ.Σ., τα οποία καλούμε την ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσει άμεσα). Όμως, την ώρα της τελικής ονομαστικής ψηφοφορίας το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε πλήρως το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παρέμεινε και πάλι σαφώς πλειοψηφικό εναντίον της αξιολόγησης, αλλά δεν έφτασε το 66,7%, που χρειαζόταν για να επαναπροκηρυχθεί η απεργία – αποχή.
    Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη σύσκεψη μετά τη ΓΣ των προέδρων συζήτησαν και προτάσεις που μπορούν να εξετάσουν τα ΔΣ ή και οι ΓΣ τους και αφορούσαν την
    · Προκήρυξη από αύριο στάσεων εργασίας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
    · Συμμετοχή σε συντονισμό των εκπ/κών σωματείων για να συνεχιστεί η απεργία – αποχή, ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα ενάντια στην αξιολόγηση. Προγραμματίζεται σχετική διαδικτυακή σύσκεψη την Τρίτη 19/10 στις 5μμ.
    · Προκήρυξη άμεσα νέας ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.
    Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ από Β΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου, Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα κλπ), Γ΄ Θεσ/νίκης, Ε΄ Θεσ/νίκης, Β΄ Αχαΐας, Εύβοιας, Ικαρίας – Φούρνων, Καστοριάς, Α΄ Κυκλάδων, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χανίων. Συμμετείχε στη σύσκεψη και ο εκπρόσωπος από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
    Το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα
    για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
    και για τη υπεράσπιση της Δημόσιας, Δωρεάν, Παιδείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού θα γίνει την Τρίτη, 19/10, στις 5μμ στον ακόλουθο σύνδεσμο
      https://meet.jit.si/Sintonismos_elme_sepe
      Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να αγκαλιαστεί και από άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ κι από κάθε συνάδελφο.

      Διαγραφή