για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

βαθαίνει η εξάρτηση, στενάζει ο λαός

Δεν προλαβαίνει ο λαός μας να μετράει τα διαβόητα… «αποτυπώματα» της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας στη χώρα! Βροχή τα δις των εξοπλισμών -ξεπερνούν ήδη τα 13 δις- για την αναβάθμιση των F-16, για την αγορά των F-35, για την αγορά των Rafale, για τις φρεγάτες και τις κορβέτες… Βροχή και τα σχέδια επέκτασης των αμερικάνικων βάσεων, με συμφωνία που από μονοετούς διάρκειας θα είναι 5ετούς και στη συνέχεια θα ισχύει επ' αόριστον! Είναι «αποτυπώματα» για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση και σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό, γιατί με αυτά αναβαθμίζεται τάχα γεωπολιτικά το «οικόπεδο» Ελλάδα, στον βαθμό που με αυτά υπηρετεί πιο στενά τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών πατρώνων. Σφραγίζουν το σώμα της χώρας και το δένουν όλο και πιο σφιχτά στο άρμα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι «αποτυπώματα» που μπαίνουν για να καθορίσουν πολιτικά και στρατιωτικά τον ρόλο και την προοπτική της χώρας και του λαού μας, σε μια περιοχή που είναι θερμό πεδίο ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών και στην οποία «συνωστίζονται» θερμοκέφαλες και εξαρτημένες αστικές τάξεις. Αυτά τα «αποτυπώματα», δίπλα και μαζί με τα μνημόνια, τα «ταμεία ανάκαμψης» και τα «σχέδια ανάπτυξης» σαν το «Ελλάδα 2.0», λεηλατούν τον πλούτο της χώρας και στραγγίζουν κάθε σταγόνα ιδρώτα του εργαζόμενου λαού. Διαμορφώνουν ένα υπεραντιδραστικό πολιτικό-κοινωνικό τοπίο, στο οποίο ανώτατος νόμος είναι τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα, διαμορφώνουν και μια εφιαλτική προοπτική μιας χώρας που δανείζεται και υποθηκεύει τις επόμενες γενιές του λαού της, για να είναι μια εξοπλισμένη βάση των ιμπεριαλιστών που τη διαφεντεύουν!
Αυτή η πολιτική που κάνει τη χώρα πλατφόρμα των πολεμικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και την εξοπλίζει για να είναι έτοιμη για κάθε τυχοδιωκτισμό, στρέφεται από κάθε άποψη ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργατών, του λαού και της νεολαίας. Είναι η «άλλη όψη» και ο «πολλαπλασιαστής» της πολιτικής της εξαθλίωσης, της εργασιακής βαρβαρότητας, της πολιτικής που απαιτεί να γίνει η χώρα νεκροταφείο ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτή η πολιτική της εξάρτησης και της καπιταλιστικής αγριότητας ορίζει τον λαό και τη νεολαία ως «αναλώσιμους» μέσα στις οικονομικές και γεωπολιτικές δίνες που φέρνει η εποχή και η περίοδος και προβλέπει σωτηρία και αναπαραγωγή για τα τζάκια και την εξουσία της μεγαλοαστικής τάξης. Αυτή η πολιτική και οι δυνάμεις που υπηρετεί δεν είναι ούτε πανίσχυρη ούτε ανίκητη. Μέσα στον ιδιαίτερα αρνητικό συσχετισμό, η σπουδαία επιτυχία των εργαζομένων της efood και τα ξεμυτίσματα του μαθητικού αγώνα βεβαιώνουν πως ο λαός και η νεολαία έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και να πετύχουν νίκες.
Το μέτωπο της πάλης ενάντια στην εξάρτηση, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο απαιτεί τις δικές του ξεχωριστές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις. Κάθε βήμα μαζικής και με όρους κινήματος καταγγελίας της συμφωνίας με τη Γαλλία, της νέας πολύ πιο βαριάς συμφωνίας για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, είναι βήμα πολιτικής χειραφέτησης των δυνάμεων του λαού και της νεολαίας από την πολιτική και τους κεντρικούς εκβιασμούς του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Η αντιιμπεριαλιστική πάλη, η πάλη ενάντια στην εξάρτηση δεν είναι «μια ακόμα πρωτοβουλία», αλλά η αναγκαία και βασική κατεύθυνση του κινήματος και των αγώνων που απαιτούνται για να υπερασπίσουν ο λαός και η νεολαία τα δικαιώματά τους στη ζωή, για να διαμορφώσουν τους όρους της δικιάς τους συγκρότησης και προοπτικής.
Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου