για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

συγκέντρωση ενάντια στην κυβερνητική επίθεση στην εκπαίδευση


Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10/2 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ενάντια στο μαύρο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.

Τη συγκέντρωση κάλεσε το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Καρδίτσας και συμμετείχαν η ΕΟΑΣΚ, η Επιτροπή αγώνα υγειονομικών, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. Εκτός αυτών των φορέων που αποτελούν τη συνηθισμένη “ομπρέλα” κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ στην Καρδίτσα, στη συγκέντρωση καλούσε και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας -Για υγεία, ζωή και ελευθερία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.

Δεν καλούσε στη συγκέντρωση ο σύλλογος Α/θμιας Καρδίτσας, ούτε και κάποιος φοιτητικός σύλλογος  των σχολών της ή μαθητικά συμβούλια των σχολείων της πόλης. Ουσιαστικά  τη συγκέντρωση πλαισίωσε ένα συγκεκριμένο δυναμικό -καθόλου ευκαταφρόνητο- αλλά με σαφή την απουσία μαθητών και φοιτητών. Μια απουσία που δεν καλύπτεται ούτε από το πανό με υπογραφή “φοιτητές-μαθητές” (ΚΝΕ) ούτε από τη νεολαία που πλαισίωσε το μπλοκ του Δικτύου. Όσο για τους εκπαιδευτικούς οριακά διψήφιο νούμερο. Αξιοσημείωτο ότι από το ΔΣ της ΕΛΜΕ που “στήριζε” μάλιστα τη συγκέντρωση ήταν παρούσα μόνο (!) η οργανωτική γραμματέας που απηύθυνε χαιρετισμό.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που καταγράφεται στα θετικά του σπασίματος της τρομοκρατίας και των απαγορεύσεων. Μάλιστα η αστυνομία φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τη συγκέντρωση.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις παρέμβηκαν με πανό και φωνάζοντας συνθήματα προσπάθησαν να θέσουν το ζήτημα του προσανατολισμού του αγώνα ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο. Γιατί, τόσο το αίτημα (;) “δώστε 30.000.000 στη παιδεία”, όσο και “...το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά” που ακούστηκε από το Δίκτυο (αντίληψη-δάνειο από το ΚΚΕ) ουσιαστικά αποδέχονται το νόμο και αρνούνται το βασικό στόχο της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του. Το σύστημα και η κυβέρνηση του δεν ψηφίζει τους αντιδραστικούς νόμους για να “τους αφήσει στα χαρτιά” αλλά για να τους εφαρμόσει! Όπως συνέβη και με το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Απαιτείται κόντρα στις δυσκολίες της περιόδου να γίνουν μαζικές διαδικασίες στους συλλόγους και στα σωματεία για να ξεδιπλωθεί, να αναπτυχθεί, με ενότητα στη δράση, ένας αγώνας μαζικός με διάρκεια που θα βάλει φραγμό στα κυβερνητικά σχέδια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου