για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα!

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Διανύει την 42η ημέρα απεργίας πείνας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Η κυβέρνηση παραμένει άκαμπτη και τον αφήνει να σβήσει.

Τα αιτήματά του είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν. Όμως η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως ούτε σκέφτεται ούτε λειτουργεί με βάση τα δικαιώματα. Με την πολιτική της τα τσακίζει. Στην περίπτωση Κουφοντίνα βαραίνει στις αποφάσεις της η γνώμη των ΗΠΑ. Οι δολοφόνοι των λαών, έτσι κι αλλιώς, δεν υπολογίζουν καμιά ανθρώπινη ζωή. Θέλουν νεκρούς όσους χαρακτηρίζουν εχθρούς τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τις μέρες να περνούν, θα υπολογίσει το κόστος και θα πράξει ανάλογα. Όσο δεν παρεμβαίνει, θέτει σε λειτουργία τη θανατική ποινή. Καλλιεργεί με την συνδρομή των ΜΜΕ την κυνική λογική του «σε κάποιους αξίζει ο θάνατος» και το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Εκτελεί κι εξοντώνει με πολλά μέσα.

Τα δικαιώματα των κρατουμένων πρέπει να ισχύουν για όλους τους κρατούμενους. Ο εγκλεισμός στη φυλακή δεν μπορεί να μοιάζει με μεσαιωνικό κάτεργο, με στρατόπεδο εξόντωσης. Ζωή με δικαιώματα δικαιούται και ο κατάδικος. Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καθολική ισχύ.

Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι άλλο ένα χτύπημα στα λαϊκά δικαιώματα.

 Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στη ζωή, παλεύουμε το σύστημα που δεν την υπολογίζει. Καλούμε τον λαό να αντισταθεί στις απάνθρωπες λογικές. Η τιμωρία που πρέπει να υπάρχει για όποιον εγκληματεί, ικανοποιεί το αίσθημα δικαιοσύνης αλλά δεν σταματά το έγκλημα. Πρέπει να πάψει να υπάρχει η αιτία που το γεννά. Το σύστημα εκμετάλλευσης είναι ο μεγάλος εγκληματίας.

Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα

Κανένας νεκρός απεργός πείνας

Όχι στην αναγκαστική σίτιση

Άμεση μεταφορά σε ΜΕΘ στην Αθήνα

Ενάντια στην εξοντωτική μανία κυβέρνησης - ΗΠΑ

18/2/2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

http://www.kkeml.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου