για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

απεργία 15/10: πάνω τα απεργιακά ποσοστά – κάτω η συμμετοχή στη συγκέντρωση

Αν και οι απεργοί στη χθεσινή 24ωρη δημοσιοϋπαλληλική απεργία ήταν περισσότεροι από άλλες φορές με 15% στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας (τριπλάσιο από το συνηθισμένο τα τελευταία τρία χρόνια), 8% στο Σύλλογο Α/θμιας, 10% στους ΟΤΑ κλπ, ωστόσο η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν χειρότερη.
Σαφέστατα έπαιξε ρόλο η απόφαση τόσο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ αλλά και όλων των ΔΣ των τοπικών σωματείων να μη γίνει η συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία αλλά σε κλειστό χώρο (!) στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Μια απόφαση που αποθάρρυνε τόσο τους εργαζόμενους απεργούς όσο και τους μαθητές να συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Μάλιστα στα σχολεία πολλοί μαθητές ρωτούσαν αν θα υπάρχει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και διαδήλωση. Να θυμίσουμε ότι σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις το Μάιο-Ιούνιο συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ και μαθητές.
Σε σχετική ανάρτηση στο blog ρωτούσαμε αν το ΠΑΜΕ συμφώνησε με την παραπάνω απόφαση. Δε θυμόμαστε άλλη απεργία που το ΠΑΜΕ να μη βγάλει ανακοίνωση με κάλεσμα σε συγκέντρωση. Μάλιστα πάντα χωριστά από τους εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ. Τώρα τι άλλαξε; Μόνη ανακοίνωση που είδαμε ήταν της ΔΑΣ-ΟΤΑ χωρίς όμως κάλεσμα σε συγκέντρωση. Αντίστοιχα ΔΣ σωματείων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου) καλούσαν στο Εργατικό Κέντρο. Τελικά συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (με πανό η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) με στελέχη τους στην ΕΛΜΕ επιδεικτικά να αποχωρούν και να μη συμμετέχουν στη διαδήλωση που ακολούθησε. Διαδήλωση που πέρασε από τη Κεντρική πλατεία και κατέληξε στη Περιφέρεια.
Στη πλατεία συγκεντρώθηκαν απεργοί εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι ΟΤΑ με καλέσματα από την Αγωνιστική Ενότητα (άλλη ρΟΤΑ-Κοινή Δράση) και τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών. Συγκρότησαν δικό τους μπλοκ και συμμετείχαν στην πορεία.
Δε φτάνει η άσχημη κατάσταση σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων πρέπει να ξεπεραστούν και τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες για να γίνουν βήματα στον δρόμο του ΑΓΩΝΑ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.
Η συμβολή κάθε αγωνιστή, κάθε εργαζόμενου που θέλει να πάνε τα πράγματα αλλιώς, είναι απαραίτητη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου