για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Αθήνα: Όργιο κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στη μαζικότατη διαδήλωση υπεράσπισης του δικαιώματος στη διαδήλωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σ’ ολόκληρο το δημοκρατικό κόσμο, το όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στις σημερινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πριν ακόμη ψηφίσει και εφαρμόσει το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, έβαψε με αίμα τη σημερινή μαζική απάντηση λαού και νεολαίας. Στέλνοντας τους «πραιτοριανούς» του συστήματος (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ κ.λπ.) έπνιξαν τους διαδηλωτές στις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και στα χημικά, με στόχο να διαλύσουν την πολύ μεγάλη αυτή συγκέντρωση. Το όργιο καταστολής των ΜΑΤ συνεχίστηκε με άγριο ξύλο στο σωρό, ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια και πόδια.
Την επίθεση συνέχισαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ που επιτέθηκαν με λύσσα σε
μπλοκ διαδηλωτών, ρίχνοντάς τους κάτω και πατώντας τους. Αυτές οι ομάδες επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και στα μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ που είχαν καταφέρει να ανασυγκροτηθούν και να συσπειρώσουν μεγάλο κομμάτι διαδηλωτών.
Ήταν σαφές ότι στόχος τους ήταν όχι μόνο να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία, αλλά και να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησής της, χρησιμοποιώντας βία και τρομοκρατία. Επί ώρες το κέντρο της Αθήνας θύμιζε πεδίο μάχης. Διαδηλωτές χτυπημένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.
Ενοχλήθηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. που χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι αψήφησαν την κυβερνητική προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια της που για μέρες συκοφαντούσαν το –κατοχυρωμένο με αγώνες και θυσίες– δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση. Και πιο πολύ ενοχλείται απ’ το ότι γνωρίζει πως, παρά τη ψήφιση του χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου και παρά τη συναίνεση του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν θα υποταχθούν και θα συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξάρτησης και της καταστολής.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι υπόλογη απέναντι στο λαό. Το σύστημα που υπηρετεί θωρακίζεται, όχι μόνο θεσμικά αλλά και πρακτικά, ενάντια στον εχθρό-λαό, ενισχύεται η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής.
Καλούμε το δημοκρατικό κόσμο, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της Αριστεράς να δώσουν πανελλαδικά άμεση, αποφασιστική απάντηση στο σημερινό όργιο καταστολής.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.
ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου