για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

επικίνδυνη συμφωνία για το λαό μας φέρνει η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα


ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠ΄ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
Στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ιταλία και τα Βαλκάνια και της οξυμένης κόντρας του αμερικάνικου με το ρώσικο ιμπεριαλισμό, στην περιοχή, επισκέπτεται την Αθήνα στις 4 ως 6 του Οκτώβρη, ο αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών, Πομπέο, με αποστολή να υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση την «ανανέωση» και «επικαιροποίηση» της λεγόμενης διμερούς «Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Συνεχίζοντας κι αναβαθμίζοντας παραπέρα την αμερικανόδουλη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στη λεγόμενη «ανανέωση» της συμφωνίας για τις Βάσεις, με βασικό περιεχόμενο της τη μακρόχρονη ισχύ της και την ισχυροποίηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα με την αναβάθμιση τους και την επέκταση των αμερικάνικων Βάσεων σε ολόκληρη τη χώρα: Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, αλλά και σε Άκτιο, Καλαμάτα και Κάρπαθο. Βάσεις – πολεμικά ορμητήρια ενάντια στους λαούς της περιοχής, που αποτελούν κίνδυνο για το λαό μας, και ισχυροποιούν παραπέρα την πολιτικο-στρατιωτική εξάρτηση της χώρας.

Η επίσκεψη Πομπέο έχει σκοπό τη βαθύτερη εμπλοκή και δέσμευση της Ελλάδας στα σχέδια και στους μηχανισμούς που συνδέονται με τις στρατιωτικοπολιτικές και ενεργειακές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και είναι προπομπός του β’ γύρου (7-9 Οκτώβρη) του λεγόμενου «Στρατηγικού διαλόγου» ΗΠΑ-Ελλάδας (που είχαν «εγκαινιάσει» Πομπέο και Κατρούγκαλος το Δεκέμβρη του ΄18), που προβλέπει εκτός των άλλων, στενότερη «συνεργασία των δύο μερών» (διάβαζε υποταγή στους πρώτους) σε μια σειρά τομείς, και δημιουργία αμερικάνικου γεωστρατηγικού «άξονα» απ΄ την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Πολωνία.
Στην «ατζέντα» της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών βρίσκονται επίσης και θέματα της υποτιθέμενης «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων» στη χώρα, που συμπεριλαμβάνουν την προώθηση των φιλοπόλεμων γεωστρατηγικών υποδομών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα και αμερικανών επενδυτών στις κερδοσκοπικές «ευκαιρίες» που ανοίγει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που-όπως το διακήρυξαν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στις ΗΠΑ- τις επιταχύνει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Η κυβέρνηση έδειξε, αμέσως μετά την ανάληψη της διαχείρισης του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, την απόλυτη προθυμία της να υπηρετήσει τα αμερικάνικα σχέδια (επισκέψεις Δένδια και Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αναγνώριση του πραξικοπηματία Γουαιδό, αλλά και της «Συμφωνίας των Πρεσπών»). Ταυτόχρονα ευελπιστεί, για λογαριασμό της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και σε μεγαλύτερη στήριξη απ΄ τα ιμπεριαλιστικά αμερικανοΝΑΤΟϊκά αφεντικά, έναντι της ανταγωνίστριας εξαρτημένης άρχουσας τάξης της Τουρκίας.
Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ οι κάθε λογής «προστάτες» είναι αυτοί που τροφοδοτούν τους κινδύνους για το λαό μας και για τους λαούς των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής. Είναι αυτοί που παράγουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τη δυστυχία για τους λαούς, που τροφοδοτούν τον εθνικισμό και το σωβινισμό. Είναι όλοι αυτοί, και το ντόπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, που καταδικάζουν σε θάνατο τους ξεριζωμένους – όπως δείχνουν για πολλοστή φορά όσα διαδραματίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, με δολοφονημένα παιδιά και γυναίκες καθώς και με μπόλικη καταστολή των ΜΑΤ ή με το σαπιοκάραβο στις Οινούσες, με ανάλογα θύματα…
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο - αντίθετα έχουν ζωτική ανάγκη - απ΄ το να αντιπαλέψουν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την πολιτική της υποτέλειας στα ξένα αφεντικά, τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους, την εμπλοκή της χώρας μας σ΄ αυτά, τον εθνικισμό και το σωβινισμό. Παράλληλα με την αντίσταση που πρέπει να ξεδιπλώσουν ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, παράλληλα με την αντίσταση στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΟΜΠΕΟ!
ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!
Ν΄ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!
ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ-ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου