για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Πρωτομαγιά: ανάγκη για συντονισμό και κοινή συγκέντρωση-παρέμβαση

Στην πόλη μας, αυτοί που εμφανίζονται σαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων (Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου), με την πολιτική τους, τις θέσεις τους, την στάση τους διευκολύνουν το πέρασμα της αντεργατικής επίθεσης και αναπαράγουν την απομάκρυνση των εργαζόμενων από τα σωματεία τους. Από όργανα πάλης τα έχουν μετατρέψει σε «σφραγίδες» και εκλογικούς μηχανισμούς. Το μόνο που ενδιαφέρει τους εργατοπατέρες των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι να διαμορφώνουν, με τη «συμμετοχή» των εργαζόμενων, ευνοϊκούς συσχετισμούς για τον έλεγχο του Εργατικού Κέντρου και για την εκλογή αντιπροσώπων στα συνέδρια των Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ. Από κοντά και το ΠΑΜΕ που η «ταξική» του γραμμή εξαντλείται στο να «ανακαλύπτει» και να «κινητοποιεί» τους εργαζόμενους για τις
εκλογές στα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο. Γιατί, για να ανατραπούν οι αρνητικοί ταξικοί συσχετισμοί, πρέπει να κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στα καθημερινά τους προβλήματα, έχοντας γραμμή αγώνων και όχι ταξικής συνεργασίας. Γραμμή διεκδίκησης και αναμέτρησης με το σύστημα τις πολιτικές του δυνάμεις και την εργοδοσία.
Με ανάλογη λογική προγραμματίζουν τις εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά. Το μεν Εργατικό Κέντρο με τη γνωστή συγκέντρωση-μνημόσυνο χωρίς εργαζόμενους αλλά με παράγοντες, υποψήφιους δημάρχους και υποψήφιους συμβούλους. Το δε ΠΑΜΕ με τη γνωστή ξεχωριστή συγκέντρωση των κομματικών δυνάμεων του ΚΚΕ, μια συγκέντρωση ενταγμένη στην προεκλογική κομματική του προβολή.
Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, κόντρα στην εκφυλιστική στάση του Εργατικού Κέντρου και την κομματικοκεντρική στάση του ΠΑΜΕ, καλεί συλλογικότητες, οργανώσεις, και ανένταχτους αγωνιστές σε συντονισμό για κοινή συγκέντρωση-παρέμβαση, χωρίς ηγεμονισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες, το πρωί της Πρωτομαγιάς, στην κεντρική πλατεία. Για να προβληθεί η αγωνιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική, αντισυνδιαχειριστική κατεύθυνση στο λαό και τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου