για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

το τελευταίο αντίο στον Στέφανο Καραμήτρο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης έγινε χθες Τρίτη (29/1) η πολιτική κηδεία του Στέφανου Καραμήτρου. Η σορός του εκτέθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας όπου και έγινε η τελετή αποχαιρετισμού. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, αλλά και εκτός αυτής, από πολλούς συντρόφους, συναγωνιστές, φίλους, συνάδελφους  και συγγενείς που παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τον Αγωνιστή-Κομμουνιστή  Στέφανο, το κλίμα ήταν βαρύ και η συγκίνηση έντονη!
Για τον Στέφανο μίλησαν, εκ μέρους της οργάνωσης Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) ο Στέφανος Καπνιάς ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, τονίζοντας και εξαίροντας την ακεραιότητα του συντρόφου αλλά και την αγωνιστική του διαδρομή ως ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ(μ-λ). Εκ μέρους του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ), μίλησε ο Ανδρέας Βογιατζόγλου αναφερόμενος τόσο στην πλούσια δράση του Στέφανου όσο και σε προσωπικές ανθρώπινες στιγμές τους. Στη συνέχεια με συγκινησιακή φόρτιση, ο Βασίλης Σαμαράς, ο οποίος γνώριζε τον Στέφανο από τις πρώτες μάχες που δόσανε από κοινού για την συγκρότηση του ΚΚΕ(μ-λ). Ακολούθησε ο Αποστόλης Κυρίτσης ο οποίος διάβασε την ανακοίνωσε που έστειλαν οι οργανώσεις Θεσσαλίας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και τέλος, το λόγο πήρε η αδελφή του Στέφανου, Ντίνα, που στη σύντομη και ιδιαίτερα συγκινητική
παρέμβασή της μίλησε για το κενό που αφήνει ο θάνατος του. Ανακοινώσεις επίσης έβγαλαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας και το Μ-Λ ΚΚΕ. Εκτός από αυτά των συγγενών και φίλων, στεφάνια υπήρχαν και από το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ), από την Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ), από τη Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, από το Μ-Λ ΚΚΕ, το Δικηγορικό Σύλλογο κ.ά. Η τελετή έκλεισε με τον Ύμνο της Διεθνούς (ηχογραφημένο από παλιότερη εκδήλωση) που τραγούδησε ο ίδιος  ο… Στέφανος!
Τον τελευταίο ασπασμό έδωσε πλήθος κόσμου που τον συνόδεψε στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Παναγίας με τους συντρόφους του να τον μεταφέρουν περήφανοι στους ώμους τους, με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν και με τη συγκίνηση να κορυφώνεται όταν εν μέσω συνθημάτων και την κραυγή ΑΘΑΝΑΤΟΣ το φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία του κόμματος, αγκαλιάστηκε από το χώμα της ιδιαίτερης πατρίδας του!





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου