για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

έξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια

Μέτωπο των λαών ενάντια σε ιμπεριαλισμό - εθνικισμό - πόλεμο
Τριγμούς στο αστικό πολιτικό σύστημα προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η επικείμενη κύρωση από το κοινοβούλιο της «συμφωνίας των Πρεσπών», η οποία επιβλήθηκε από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για να ενισχύσουν τη θέση τους στα Βαλκάνια σε βάρος των ανταγωνιστών τους Ρώσων ιμπεριαλιστών. Μία συμφωνία που φέρνει τη σφραγίδα των φονιάδων των λαών και ολοκληρώνεται κατόπιν της δικής τους απαίτησης είναι κοροϊδία να εμφανίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν δήθεν προοδευτική που προωθεί τάχα την ειρήνη, την συνεργασία και την αλληλεγγύη των λαών. 
Τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου καθώς και των ιμπεριαλιστών κυρίαρχων, όλο το προηγούμενο διάστημα και με αφορμή την «ψήφο εμπιστοσύνης» αποκάλυψαν τη σαπίλα του χαρακτηρίζει το αστικό πολιτικό σύστημα. Αποχωρήσεις από την κυβέρνηση, μετακινήσεις βουλευτών, αλλαγές θέσεων και κομμάτων, κάνουν φανερό ότι η αναστάτωση στα κόμματα του κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης -είτε είναι στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) είτε στην αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), είτε «ενδιάμεσοι» (Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΕΚ), είτε «πρόθυμοι» ανεξάρτητοι βουλευτές- έχει να κάνει με την υπηρέτηση συμφερόντων ξένων και εχθρικών με αυτά του λαού. Στην ουσία, όλη η αντιπαράθεση προκαλείται από την απαίτηση των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών να ευθυγραμμιστεί το ντόπιο πολιτικό σύστημα στις απαιτήσεις τους και από την επιδίωξη της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας να διεκδικήσει
αναβαθμισμένη θέση και ρόλο στην περιοχή. Το ίδιο «έργο» το είδαμε και στη γειτονική χώρα με τις επισκέψεις της Μέρκελ και του γραμματέα του ΝΑΤΟ, καθώς και την παρουσία του Αμερικάνου πρέσβη στην βουλή της πΓΔΜ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, και τους Ρώσους ιμπεριαλιστές να καταγγέλλουν εξαγορά βουλευτών.
Η «ψήφος εμπιστοσύνης» σε Τσίπρα και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τον ένα πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος της εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης να κλιμακώσει, από τη μία, την αντεργατική-αντιλαϊκή της πολιτική και, από την άλλη, να συνεχίσει να υπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και την Κύπρο, και στα πλαίσια του ανταγωνισμού της ντόπιας άρχουσας τάξης με την τουρκική. Από την άλλη μεριά, ο άλλος πολιτικός πυλώνας του συστήματος, η ΝΔ και οι «κολαούζοι» της, έχοντας σαν κεντρικό στόχο την αλλαγή κυβερνητικού διαχειριστή, καμώνεται ότι λέει «όχι στους ισχυρούς» όταν είναι αυτή που για δεκαετίες έδωσε τα πάντα στους ιμπεριαλιστές φονιάδες και ξεπούλησε υποδομές και πλούτο της χώρας.
Σε μία περίοδο που στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο οι ανταγωνισμοί, οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι αιματοκυλούν λαούς και διαλύουν χώρες σε μία περίοδο που ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών γίνεται όλο και οξύτερος, φέρνοντας νέους κινδύνους για χώρες και λαούς σε μία περίοδο που οι αστικές τάξεις της κάθε χώρας επενδύουν στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος των ανταγωνιστών τους, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να συγκροτήσουν τον δικό τους δρόμο πάλης, το δικό τους μέτωπο και να μην μπουν κάτω από «ξένες σημαίες». Όσο ο λαός και η νεολαία παραμένουν θεατές των αντιδραστικών εξελίξεων τόσο περισσότερο θα δυναμώνει η επιρροή του εθνικισμού, του φασισμού και των ιμπεριαλιστών πατρόνων τους που θέλουν να μετατρέψουν τους λαούς σε «κρέας για τα κανόνια» τους. 
Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να συμβάλει κάθε δύναμη που αναφέρεται στην Αριστερά. Για να οικοδομηθούν οι όροι ανάπτυξης ενός μαζικού, αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνουν την εξαθλίωση.
Απέναντι στην προσπάθεια όλων των αντιδραστικών να αποπροσανατολίσουν το λαό με συλλαλητήρια εθνικιστικού μίσους, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, απέναντι στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

18/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου