για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ενάντια σε ιμπεριαλισμό, πόλεμο, εθνικισμό

Μετά από σύσκεψη-συζήτηση εργαζόμενων και νεολαίας που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, συγκροτήθηκε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ 
η οποία καλεί σε παρέμβαση 
αύριο Σάββατο 17/3, στις 11:30 πμ, στη Κεντρική Πλατεία
Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν,
με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ
 ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
Οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά (η σύλληψη των 2 ελλήνων στρατιωτικών, τα αλλεπάλληλα επεισόδια στα Ίμια, οι κόντρες στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι εμπρηστικές δηλώσεις ένθεν και ένθεν του Αιγαίου από Παυλόπουλο, Ερντογάν κ.α.) δείχνουν μια επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης και όξυνση της αντιπαράθεσης που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή αλλά και ευρύτερα στην περιοχή πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου και δρομολογούνται επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς. Οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις Αμερικάνων, Ρώσων και λοιπών ιμπεριαλιστών σέρνουν λαούς και εθνότητες σε νέους κύκλους σφαγής, τροφοδοτούν συνεχώς τον εθνικισμό και τον σοβινισμό, φέρνουν τον κίνδυνο του πολέμου πιο κοντά.
Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι εξελίξεις γύρω από την ΠΓΔΜ. ΗΠΑ και ΕΕ θέλουν να «λύσουν» τη χρονίζουσα διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και τη γειτονική χώρα, για να την εντάξουν στο ΝΑΤΟ, να στήσουν νέες στρατιωτικές βάσεις στη ΠΓΔΜ, να «σφραγίσουν» τα Βαλκάνια από τη ρώσικη επιρροή και να εντάξουν παραπέρα τις αστικές τάξεις των δύο χωρών, στα φιλοπόλεμα σχέδια τους. Η όποια «λύση» είναι σίγουρο, ότι θα είναι made in USA-ΝΑΤΟ και θα είναι όπλο στα χέρια τους για κάθε χρήση. Είτε «ειρηνικής συνύπαρξης», είτε για να υποδαυλίσουν ένθεν και ένθεν αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από κοντά όλα τα κόμματα του συστήματος (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ) ξεχειλίζουν από φιλαοαμερικανική υποταγή, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις ιμπεριαλιστικές επιταγές και μετατρέπουν τη χώρα σε πλατφόρμα για τις πολεμικές εξορμήσεις των ιμπεριαλιστών. Αγκαλιά με διάφορους αντιδραστικούς κύκλους, παίζουν ένα επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό παιχνίδι, στην ίδια πάντα αντιλαϊκή κατεύθυνση, των προκλήσεων, των διεκδικήσεων, του σοβινισμού και των αλυτρωτικών βλέψεων. Μια πολιτική που δηλητηριάζει τον λαό με τον εθνικισμό, στρώνει έδαφος στο φασισμό και φέρνει νέα μέτρα και νέα λιτότητα σε βάρος των εργαζόμενων με τις νέες αγορές οπλικών συστημάτων που έχουν έτοιμες στα συρτάρια τους.
Εργαζόμενοι και νεολαία δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αντίθετα έχουμε ανάγκη και συμφέρον να παλέψουμε ενάντια στα πολεμικά σχέδια, να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στον πόλεμο και στον εθνικισμό.

·        Να καταγγείλουμε τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή που ολοένα και εντείνονται.
·        Να καταδικάσουμε τον αμερικανονατοϊκό κλοιό που σφίγγει γύρω απ’ τη χώρα μας, δυναμώνοντας την στρατιωτικοπολιτική του παρουσία μέσα και γύρω από αυτή.
·        Να καταγγείλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει το λαό και τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
·        Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θέλουμε στρατιωτικές βάσεις, πολέμους, νέο τεμάχισμα χωρών και επαναχάραξη συνόρων.
·        Να αναδείξουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο πως η μόνη διέξοδος είναι η φιλία και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της περιοχής και ο κοινός τους αγώνας για την αποτροπή του πολέμου ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς τον ιμπεριαλισμό και τους εθνικισμούς!
EΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ -ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Καρδίτσα, Μάρτης 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου