για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Κάτω η αντιαγροτική πολιτική - Οι αγώνες στα χέρια των αγροτών

Ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους αγρότες και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που φέρνει φτώχεια και οδηγεί στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.
Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν μια αντιαγροτική πολιτική που χρόνο με το χρόνο δυναμώνει, που χτυπά το εισόδημα, χειροτερεύει τη ζωή και φέρνει χειρότερες μέρες για χιλιάδες φτωχομεσαίους αγρότες. Και την ίδια στιγμή που οι τιμές στα προϊόντα δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, που το πραγματικό εισόδημα μειώνεται, οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται, οι επιδοτήσεις περικόπτονται, τα χρέη σε Εφορία, Δήμους, ΟΓΑ, κλπ έχουν γίνει θηλιά για χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά… ο Αποστόλου και η κυβερνητική προπαγάνδα μας λένε ότι τάχα το αγροτικό εισόδημα αυξάνεται και ότι τάχα οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μνημονιακότερη των μνημονιακών, «κλείνει» μία-μία τις «αξιολογήσεις», εφαρμόζει κατά γράμμα όλα τα κακόφημα προαπαιτούμενα και υλοποιεί μέχρι και την τελευταία λέξη όλα όσα απαιτούν οι δανειστές-ιμπεριαλιστές με τα μνημόνια. Και σαν να μην έφταναν όσα ψήφισαν μέχρι τώρα, φέρνουν νέα μέτρα για μείωση του αφορολόγητου, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, κατασχέσεις λογαριασμών, πλειστηριασμούς κλπ,  μέτρα δηλαδή που χειροτερεύουν την αντιαγροτική πολιτική, μειώνουν κι άλλο το αγροτικό εισόδημα και χτυπάν το βιοτικό επίπεδο του αγροτόκοσμου.
Η λύση για τη φτωχομεσαία αγροτιά δεν βρίσκεται στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα,  στις λεγόμενες «εναλλακτικές» καλλιέργειες, στον «υγιή» συνεργατισμό, στις συμβολαιακές γεωργίες και σε άλλα τέτοια που διαφημίζει η κυβέρνηση και προωθεί η ΕΕ με την ΚΑΠ. Η διέξοδος βρίσκεται στον μαζικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής που φτωχοποιεί και ξεκληρίζει.
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα από τους μέχρι τώρα αγώνες τους. Να βγάλουν συμπεράσματα για τις κινητοποιήσεις, για τη μαζικότητα και τη συμμετοχή που έχουν, για τις μορφές πάλης, για τους στόχους και τα αιτήματα, για τη λειτουργία των συλλόγων και της Ομοσπονδίας. Να οικοδομήσουν μαζικό αγροτικό κίνημα και ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, μέσα από κοινούς αγώνες με τα άλλα κομμάτια του λαού, χωρίς κομματικά προαπαιτούμενα και χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις. Να ξεπεράσουν την ηττοπάθεια και την απογοήτευση και να πάρουν στα χέρια τους τον αγώνα, δυναμώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Από τα κάτω, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, με δημοκρατικές διαδικασίες να βάλουν αιτήματα & στόχους πάλης που να συσπειρώνουν την πλειοψηφία της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Για να μπλοκαριστεί η επίθεση της κυβέρνησης, για να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου