για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

NA AΠΕΧΟΥΜΕ από όλες τις διαδικασίες επιλογής των διευθυντών!

του Νίκου Φιλίππου δάσκαλου
 από τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Με «αντικειμενικά» κριτήρια και συνέντευξη και ολίγη από τη γνώμη των εκπαιδευτικών σε λίγες μέρες θα επιλεγούν οι νέοι διευθυντές στα σχολεία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχοντας «πίσω σκέψεις», θέλει σ’ αυτή τη διαδικασία να εμπλέξει τους εκπαιδευτικούς! Μετά την ακύρωση από το ΣΤΕ της μοριοδοτούμενης ψηφοφορίας περάσαμε στη γνωμοδοτική – αξιολογική- έκθεση με προκαθορισμένα ερωτηματολόγια που το ΠΥΣΠΕ- διευρυμένο πια- με δύο διορισμένους, θα την χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Η πιο ακριβές, κατά το συσχετισμό που ο κάθε επίδοξος διευθυντής θα έχει εκεί!
Η κυβέρνηση επιδιώκει με «ένα σμπάρο δύο τρυγόνια»! Και να ανακατέψει όσο μπορεί την τράπουλα, προσπαθώντας να προωθήσει ημετέρους, αλλά και το πιο σοβαρό και επικίνδυνο, να μας καταστήσει συμμέτοχους και συνένοχους σε «αξιολογικές διαδικασίες» νομιμοποιώντας την κακόφημη αυτοαξιολόγηση- αξιολόγηση- χειραγώγηση που όπως όλα δείχνουν(ΟΟΣΑ-ΤΡΟΪΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ) θα μας σερβιριστεί με «εντέλλεσθε» από το Σεπτέμβρη.
Γιατί όσο «δημοκρατικό» πλασάρεται να «αξιολογήσουμε» εμείς τώρα τους
υποψήφιους διευθυντές, άλλο τόσο «δημοκρατικό» δε θα είναι να μας «αξιολογήσουν» αργότερα αυτοί, υπακούοντας στις εντολές της διοίκησης; Γιατί συνάδελφοι ας μην έχουμε αυταπάτες! Δεν είναι ζήτημα προσώπου. Το σύστημα δε διαπραγματεύεται τις επιλογές  και τις στοχεύσεις του. Τις επιβάλλει! Και αυτές τις επιλογές του, μόνο το οργανωμένο κίνημα μπορεί να τις αμφισβητήσει. Όλα τα άλλα είναι άλλοθι για βασανισμένες ψευτοαριστερές συνειδήσεις, οι οποίες δε θα αξιολογήσουν αλλά θα …αποτιμήσουν!
Το ζήτημα πρέπει να τεθεί με ξεκάθαρους όρους, τουλάχιστον όσων αναφέρονται στο κίνημα. Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η μοριοδότηση ή όχι της γνωμοδότησης του συλλόγου διδασκόντων. Ίδιος είναι ο στόχος. Το ξανατονίζω! Να μας εμπλέξει στους εκπαιδευτικούς μηχανισμούς «αξιολόγησης» αφαιρώντας μας το ηθικό επιχείρημα άρνησης της αξιολόγησής τους.
Κανένας προοδευτικός-πόσο μάλλον αριστερός- δεν έχει θέση στα διευρυμένα ΠΥΣΠΕ τους είτε βαθμολογήσει είτε όχι! Το σημαντικό (και αυτό επί της ουσίας του ζητούν) είναι η νομιμοποίηση που παρέχει η παρουσία τους. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια και μάλιστα χωρίς happy end!
Αυτή η κερκόπορτα ανοίγει για να δέσουν ακόμα περισσότερο το συνδικαλιστικό κίνημα με το κράτος και τη διοίκηση, βαθαίνοντας τη δυσπιστία στα όργανά του επιτείνοντας την  ήδη διαλυτική κατάσταση  στο σωματείο…
Στη συνέλευση, του συλλόγου, οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ έθεσαν- με ξεκάθαρο τρόπο- την αποχή μας από την διαδικασία εμπλοκής των συλλόγων στην εκλογή των διευθυντών.  Η συνέλευση αποφάνθηκε και το Δ.Σ δεσμεύεται να υλοποιήσει αυτή  την απόφαση. Άμεσα  ο σύλλογος οφείλει να καταγγείλει τη διαδικασία και να καλέσει με - ανακοίνωση του που θα σταλεί στα σχολειά- όλους τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από αυτή και εφόσον  χρειαστεί να προκηρύξει στάση εργασίας όταν θα «εντέλλονται» να την νομιμοποιήσουν.

  • Καμία συμμετοχή στην αξιολόγηση. Δε συντάσσουμε κανένα πρακτικό.
  • Καμιά συμμετοχή στα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.
  • Κόντρα στις «συμφωνίες τους», να οργανώσουμε την πάλη μας.
  • Με σωματεία όπλα των εργαζομένων.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου