για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΟΧΙ στα αγροτοδικεία και στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων

Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τις δίκες και καταδίκες αγωνιστών αγροτών για τη συμμετοχή τους σε παλιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Απρίλη, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε με 6 μήνες τους αγρότες Ρίζο Μαρούδα (πρόεδρο της ΕΟΑΣ Ν. Λάρισας), Κώστα Τζέλλα (πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά) και Χρήστο Πάσχο (μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣ Ν.Καρδίτσας) επειδή με άλλους αγρότες συμμετείχαν στο μπλόκο της Νίκαιας το 2013. Μαζί μ’ αυτούς άλλοι 12 αγρότες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου με τις ίδιες ή παρόμοιες κατηγορίες, που τελικά αθωώθηκαν.
Για άλλη μια φορά με το πρόσχημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» αγωνιστές αγρότες σέρνονται στα δικαστήρια και φορτώνονται με πολύμηνες ποινές φυλάκισης.
Για άλλη μια φορά στήνονται αγροτοδικεία, ποινικοποιούνται αγώνες, στοχοποιούνται αγροτοσυνδικαλιστές και μοιράζονται πολύμηνες φυλακίσεις με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών και την αποτροπή νέων κινητοποιήσεων.
δικαστήρια Λάρισας, 3 Απρίλη 2017 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «σαν να μην πέρασε μια μέρα»,  συνεχίζει ίδια και απαράλλακτα τη πολιτική των αγροτοδικείων που χρόνια τώρα ξέραμε με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύφθηκε πόσο ψέμα ήταν τα όσα προεκλογικά ή μετεκλογικά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ  για κατάργηση των αγροτοδικείων. Και μαζί αποκαλύφθηκαν και οι αυταπάτες που έσπερναν όσοι έλεγαν στους αγρότες ότι τα αγροτοδικεία τέλειωσαν και δεν κινδυνεύουν με ποινές.
Οι αγρότες μέρα με τη μέρα κατανοούν ότι απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια αντιαγροτική πολιτική με τις προηγούμενες. Την πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των αγροτοδικείων, την πολιτική του ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς.  Και κατανοούν επίσης ότι τους περιμένουν χειρότερες μέρες, ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της εξάρτησης και της καταστολής θα συνεχιστεί και θα χειροτερέψει αν δεν την σταματήσουν, αν δεν την μπλοκάρουν και δεν την ανατρέψουν οι αγώνες λαού και αγροτιάς.
Καρδίτσα 4-4-2017

1 σχόλιο: