για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις - στο δρόμο, λαέ, μπορείς να τους νικήσεις!

Όλοι την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στην πανεργατική απεργία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ιμπεριαλιστών-αφεντικών και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, ΕΕ και ΔΝΤ
- Μειώνει τις κατώτατες αποδοχές,
- Καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας,
- Απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις,
- Χτυπά τον εργατικό συνδικαλισμό και την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην απεργία,
- Μας φορτώνει νέους φόρους πολλών δις ευρώ.
Εμείς, ξέρουμε ότι:
 Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι κατακτήσεις που η εργατική τάξη και ο λαός κέρδισαν με την πάλη τους και δεν τα “χάρισε” κανένας.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετεί το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, το σύστημα των “λίγων και των εκλεκτών”, των εκμεταλλευτών, που αναπαράγει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτό το σύστημα και οι μηχανισμοί του, δεν θα νοιαστούν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
 Δεν περιμένουμε από καμιά κυβέρνηση ούτε δεξιά, ούτε “αριστερή” και καμιά πρόταση νόμου στη Βουλή, να σταματήσει τη διάλυση της ζωής μας.
 Στα συλλογικά προβλήματα δε χωρούν ατομικές λύσεις. Η σημερινή επίθεση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, δεν κάνει διακρίσεις σε κλάδους και ειδικότητες, χτυπάει τον καθένα μας ξεχωριστά και όλους μαζί.
 Πρέπει να σταθούμε απέναντι στις λογικές του “ατομικού δρόμου” που προκρίνει το σύστημα και στις λογικές «ο καθένας ας σώσει τον εαυτό του, να σώσει το μαγαζί του», πράγμα αδύνατο στην ανισόμετρη αναμέτρηση με το σύστημα. Κανείς δεν μπορεί να 'ναι μόνος του σ' αυτή τη μάχη.
 Πρέπει να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους, να σταματήσουμε τη βάρβαρη και “λυσσασμένη” επίθεση στο σήμερα, ώστε το αύριο να φέρει ξανά νίκες για τα εξαθλιωμένα απ' την κρίση κοινωνικά στρώματα.
Να βγούμε μαζικά και αγωνιστικά στο δρόμο, διεκδικώντας τα δικαιώματα για δουλειά ασφάλιση και μισθούς για μια αξιοπρεπή ζωή, ζωή με δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Να κάνουμε την απεργία δική μας υπόθεση, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα!
Να βροντοφωνάξουμε, «Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις. Στο δρόμο, λαέ, μπορείς να τους νικήσεις»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου