για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: στα αζήτητα τα πανό των αγώνων;

από τις Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών
Το πανό αυτό έχει “αποσυρθεί από την κυκλοφορία” και βρίσκεται διπλωμένο και αραχνιασμένο στα γραφεία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας πάνω από 1 χρόνο.
Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς οι παρατάξεις που ελέγχουν το ΔΣ (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ/ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) έχουν αποβάλλει από το λεξιλόγιό τους τις λέξεις ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ, αντικαθιστώντας τες με τον “ρεαλισμό”, την “υπευθυνότητα”, τον “διάλογο” με το υπουργείο. Δηλαδή με την αδράνεια, την υποχώρηση, την υποταγή.
Από τον μνημονιακό νόμο ολοκληρωτικής κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης μέχρι τις υπουργικές -”χειρουργικές”- αποφάσεις διάλυσης των εργασιακών μας σχέσεων η εξάπλωση της αδικίας αντιμετωπίστηκε με... υπομνήματα, δελτία τύπου, συνεντεύξεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας κοκ. Με τον κλάδο θεατή. 
Ουσιαστικά πρόκειται για τη διαφύλαξη από τη μεριά των καθεστωτικών παρατάξεων  ότι δε θα υπάρξει καμία ουσιαστική κινηματική παρέμβαση. Καμιά σύγκρουση με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Αντ’ αυτού προβάλλονταν και προβάλλεται ένας εικονικός-συμβολικός συνδικαλισμός που η πληθώρα “δράσεων”, “αιτημάτων” και “συνελεύσεων”  δε πατά πουθενά παρά μόνο στην αναπαραγωγή του. Στην πραγματικότητα προωθούν τη διάβρωση -από κάθε άποψη-συνειδήσεων και κινήματος. 
Ο στόχος τους είναι να πειστεί ο κόσμος ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα. Για να είναι θεατής άντε ψηφοφόρος και όχι ενεργός αγωνιστής δηλαδή πραγματική δύναμη ανατροπής.
Το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κινήματος είναι ζήτημα που με προφανή πια τρόπο είναι ζήτημα ζωής. Η ανασυγκρότηση αυτή θα γίνει. Αλλά θα γίνει δια πυρός και σιδήρου! Με ελπίδες και αναστολές, με αβεβαιότητες, με προχωρήματα και πισωγυρίσματα. Με αναμέτρηση με τις πραγματικές αδυναμίες. Όποιος ελπίζει σε βελούδινο περιβάλλον βεβαιοτήτων, σιγουριάς και ασφάλειας, κάνει λάθος. Η μόνη εγγύηση που υπάρχει είναι ότι όσο ο λαός και οι εκπαιδευτικοί είναι στη γωνία τόσο θα αποθρασύνεται ο αντίπαλος.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντιμετωπίσουν την παραλυσία και την ηττοπάθεια που επιβάλλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να μετατρέψουν το δικαιολογημένο σκεπτικισμό τους σε δημιουργική συμμετοχή στο κίνημα παρά την πληθώρα φανερών εχθρών και ψεύτικων φίλων. 
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών θα ενισχύσουν με κάθε τρόπο την ενεργητική εμπλοκή του πλατύτερου δυναμικού εργαζομένων σε ένα κίνημα αντίστασης και αγώνα. Και η μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Τρίτη 13/12 στο 1ο ΕΠΑΛ πρέπει να έχει αυτό ως βασικό περιεχόμενο. 
Θα προχωρήσουμε! ΘΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Με πίστη στο μόνο παράγοντα που μπορεί να ανασχέσει το εφιαλτικό μέλλον που μας προετοιμάζει το σύστημα: Το κίνημα και την ταξική πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου